Ramazan'da en çok aradığımız 4 terim

Google Türkiye'de, ramazanın ayının başladığı 20 Temmuz'dan bu yana en fazla aranan sözcükler, ''sahur'', ''iftar saati'', ''imsak vakti'' ve ''namaz'' oldu.

Ramazan'da en çok aradığımız 4 terim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Google'da yükselen aramalarda ve yükselen trendlere göre en fazla aranan sözcüklere bakıldığında, ''iftar vakti'', ''iftar yemeği'', ''iftar mekanları'', ''iftar menüsü'' ve ''iftar yemek tarifleri'' aramaları üst sıralara çıktı.

''Sahur vakti'', ''sahur saatleri'', ''İstanbul sahur'', ''sahur yemekleri'' de en çok aranan sözcükler arasında yükselişe geçti. ''Sahur''un en fazla arandığı şehirler, sırasıyla Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara oldu.

''İmsak vakti'' en fazla aranan sözcükler arasında yer alırken, aramanın en çok yapıldığı iller Kayseri, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Adana, Ankara, İzmir ve Antalya olarak sıralandı.

Ramazanın ilk 10 gününde en fazla aranan sözcükler arasında ''ramazan menüsü'', ''ramazan bayramı'', ''ramazan şenlikleri'' ve ''tatil'' sözcüklerindeki yükseliş göze çarparken, ''ramazan'' kelimesinin en çok arandığı şehirler, sırasıyla Niğde, Manisa, Bursa, Konya, Eskişehir oldu.

''Oruç'', en fazla Konya, Tekirdağ, Kayseri, Gaziantep ve Balıkesir'de arandı

''Oruç'' sözcüğünün kökenini ve anlamını araştıranlar, aramalarda büyük çıkış yaşanmasına neden olurken, ''oruç''un en fazla arama yapıldığı iller Konya, Tekirdağ, Kayseri, Gaziantep ve Balıkesir şeklinde sıralandı.

''Namaz vakitleri'', en çok arananlar sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Yükselen aramalarda, ''namaz kılınışı'' ve ''dualar'' sözcüklerindeki yükseliş dikkati çekti. ''Namaz''ın en fazla arandığı iller Niğde, Konya, Trabzon, Kocaeli ve Diyarbakır oldu.

Ramazan tatlısı olarak bilinen güllaç da en çok arananlar listesinde yer aldı. ''Güllaç tarifi'' ve ''güllaç nasıl yapılır'' araması son bir haftada yükselirken, kadayıf tatlısı, baklava, şekerpare ve sütlaç tarifleri de çok aranan sözcükler arasına girdi.

Mimar Sinan Camisi de en fazla İstanbul'da olmak üzere İzmir ve Ankara'da çok arananlar listesinde yer buldu.