SİAD 'dan anlamlı iftar

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin her yıl düzenlediği iftar programı bu akşam Garden Et Lokantasında gerçekleştirildi. Başkan Hakan Kocabaş 'Kızılay'ın Türkmenler için başlattığı kampanya unutmayın demek istiyorum'diyerek dernek üyelerinden destek istedi

SİAD 'dan anlamlı iftar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuklarını Dernek yöneticileriyle birlikte karşılayan Başkan Hakan Kocabaş, tek tek masaları ziyaret ederek konuklarıyla hasbıhal etti. İftar sonrasında “Silivri SİAD’ın geleneksel iftarına bereket getirdiniz hoş geldiniz” diyerek kısa bir konuşma yapan Başkan Hakan Kocabaş “Silivri SİAD üyeleri arasında ebediyete intikal etmiş olanlara ve kurucu başkanımıza Allahtan rahmet dileyerek başlamak istiyorum.”

“Bunları Yapıyor Olmamız Ağırıma Gidiyor”

 “Bu seneki konuşmamda da dinimizin ayrı bir güzelliğine dem vurmak istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Kocabaş “Bir değişiklik yaparak size kısa bir film seyrettirdikten sonra konuşmama devam edeceğim. Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) “Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah’ta kıyamet günü onun kusurunu örter “buyuruyor. Son 700 yıldır belki ama özellikle son günlerde, her ne yaptıysa yapsın ama doğru, ama yanlış; bu ülke için, bu topraklar için çalışanların arkasından kötüleri ortaya koymak bir adet oldu. Hatta son olarak iki Cumhurbaşkanımızın cenazelerinde bazı taşkınlıklar gördük, hâlbuki ölülerinizin arkalarından iyiliklerle bahsedin anlayışını benimsemiş bir dinin mensupları olarak, bunları yapıyor olmamız şahsen benim ağırıma gidiyor.”dedi.

“Her şeyi abartan bir toplum olmaya doğru gidiyoruz”

Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş sözlerine şöyle devam etti “Nasıl bir toplum oluyoruz anlamakta zorluk çekiyorum. Bizleri yolda yol gösterici insanlar dahi, bu hataları yapıyorlarsa; onların cenazelerindeki görüntüleri tasavvur bile edemiyorum, umarım onlar edebiliyorlardır. Diğer yandan başka bir gerçekte; Rahmetli Bölükbaşı'nın söylediği ;”Bu millet insanın vatan haini olarak asar, şehit diye gömer “ikilemi. Kısaca her şeyi abartan bir toplum olmaya doğru gittiğimiz. Bunları dile getirmek istememin sebebi; bizlerin, sizlerin bunları dile getirerek toplumun ahengine yol göstermemiz gerektiğini vurgulamaktır. Bu ülkenin akil vatandaşlar olarak bunları söyleme hakkımız vardır.”dedi.

“Kızılay’ın Türkmenler için başlattığı kampanya unutmayın”

Kızılay’ın Türkmenler için başlatılan kampanyayı hatırlatan Başkan Kocabaş “Geçen seneki konuşmanın bir yerinde “Biliyorum hep veren oldunuz ama Soma’nın bize ihtiyacı var “ demiştim ve ertesi gün yok demediniz, yine biliyorum hayırlarınızı makbul gizli tutuyorsunuz ama bugün de size Kızılay’ın Türkmenler için başlattığı kampanya unutmayın demek istiyorum.”diyerek Dernek üyelerinden destek istedi.

SİAD’ın düzenlemiş olduğu iftar programına Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar,Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Emniyet Müdürü Haydar Özdemir,Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan,Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş,CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil,MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz,DP İlçe Başkanı Halide Avlu ,İDDMİB yöneticileri ,Trakyasifed yöneticileri,Çorlu SİAD ve Lüleburgaz SİAD temsilcileri,SİBESO Başkanı Nuray Koçer,Sanayi sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan,STK temsilcileri  ile davetliler katıldı.

İftar programı İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın duasıyla sona erdi.