SİAD üyeleri iftarda bir araya geldi

Silivri Sanayici ve İş adamları Derneğinin her yıl düzenli olarak düzenlediği İftar programı bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

SİAD üyeleri iftarda bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde ilçe protokolü ve üyeleri ile bir araya gelen SİAD, yine birlik ve beraberlik mesajları verdi. SİAD Yönetim Kurulu üyelerinin kapıda karşılandığı programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Tülay Kaynarca, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Oda ve STK yöneticileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Kuranı Kerim okunması ile başlayan iftar programında konuşan Silivri Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş “İftarların zenginliği masaların üstlerinin kalabalıklığıyla değil, etrafının kalabalıklığıyla ölçülür. Sizler, bir Ramazan iftarımızda daha bizleri yalnız bırakmadınız, sofralarımızı paylaştınız, ananelerimizi yaşatmaya, birlikte olmaya, destek olmaya geldiniz. Hepinizi yönetim kurulumuz adına sevgi ile saygı ile selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın iftarı hem de seçim üzeri kentsel iftarların olması nedeniyle bir kısım dostlarımızın iftarımıza katılamamasından ancak saygılarını ilettiklerinden söz ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi geleneksel iftarlarımızda konuşmam öncesinde genellikle kısa bir video göstererek konuşmamı oradaki güzellikler üzerine kurardım. Bugün ise video yerine hepinizin bildiği bir hikaye de olsa, tekrar hatırlatmamdan sıkılmayacağınızı umduğum bir mistik hikaye okumak istiyorum sizlere. “Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış. Büyüğü Halil, küçüğü ise İbrahim’miş. Halil evli, çocuklu. İbrahim ise bekarmış. Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin. Ne mahsul çıkarsa iki pay ederlermiş. Bununla geçinip giderlermiş. O yıl yine harman yapmışlar. Buğdayı ikiye ayırmışlar. İş kalmış taşımaya. Halil bir teklif yapmış, “Ben gidip çuvalları getireyim, sen buğdayı bekle İbrahim” demiş. Terbiye o ya, “Peki ağabey” demiş hiç ikiletmeden. Ve Halil çuval getirmeye gitmiş. O gidince düşünmüş İbrahim, “Abim evli, yeğenlerim de var, onun evine daha çok buğday lazım” demiş ve kendi payından bir miktar atmış onunkine… Az sonra Halil çıkagelmiş. “Hadi İbrahim demiş, önce sen doldur da taşı ambara… “Peki ağabey” demiş. İbrahim kendi yığınından bir çuval doldurup düşmüş yola. O gidince, Halil düşünmüş bu defa. Demiş ki, “Çok şükür ben evliyim, kurulu bir düzenim de var. Ama kardeşim bekar. O daha çok çalışıp para biriktirecek, ev kurup evlenecek, atayım birkaç kürek onunkine.” Velhasıl biri gittiğinde, öbürü kendi payından atar onunkine. Birbirinden habersiz sürüp gider böyle. Nihayet akşam olur. Karanlık basar. Görürler ki bitmiyor buğday. Hatta azalmıyor bile. Ve Hak Teâla bu hali çok beğenir. Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki… Günlerce taşır iki kardeş, bitiremezler hasatı.  Şaşarlar bu işe, aksine çoğalır buğdayları, dolup taşar ambarları. İşte bugün bereket denilince; bu kardeşler akla gelir. Bu bereketin adı, Halil-İbrahim bereketidir.”

“Sizlerde bu akşam bizim soframıza bereket getirdiniz, sağ olun, var olun. Sizlerin sofraları da bereket dolsun. Nice sofralara daha bereket aksın. Biz Kocabaş ailesi olarak bu Ramazan’ı biraz kederli sürdürüyoruz. Perşembe günü yeğenimiz Mehmet Hanımızı kaybettik. Her ne kadar 17 gün gibi kısa bir süre kalmış olsa da bu dünyada, içimize bir ateş bıraktı. Her Ramazan konuşmamda yinelerim, bu vesile ile biraz daha vurgu yapacağım; bugün soframızda ağırladığımız siz dostlarımızı bir dahaki Ramazan’da da eksiksiz ve sağlık içinde ağırlayabilmeyi Allah’tan niyaz ediyorum. Sizlere ve yakınlarınıza sağlık içinde uzun yaşamlar diliyorum. Ülkemiz zorlu bir dönemeçten geçerken her zamankinden fazla birlik olmaya, paylaşmaya ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. “Gönül Calab’ın tahtı, Calap gönüle baktı. İki cihan bedbahtı, kim gönül yıkar ise” demiş Yunus. Aslında gönül yapmanın önemini anlatmış bir bakıma. Bende imkânlarımızı hem ülkemizle, hem insanımızla biraz daha fazla paylaşabilmeyi öneriyorum. Ramazan bereket ve yardım ayıdır. Zor şartlarda yaşam mücadelesi verenlerin yanlarında olmaya biraz daha çok gayret göstermeliyiz. Bu bizim millet olarak en büyük hasletlerimizdendir. Bunun yanında kalıcı eserlere de destek olmak isteyen arkadaşlarıma da Mesut Söylet’in Başkanlığını yaptığı Sanayi Cami inşaatına destek olmaya çağırıyorum. Hepinize teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Nice iftarlarda hep birlikte olmak dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Program Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarcanın konuşmasının ardından aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.