Silivri Sahilinde 5000 Kişilik İftar

İBB, Silivri'deki son iftarını Silivri sahili kordonboyunda gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de katıldığı iftarda, yaklaşık 5000 kişi bir araya geldi.

Silivri Sahilinde 5000 Kişilik İftar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB, Silivri’deki son iftarını Silivri sahili kordonboyunda gerçekleştirdi. İftara Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Bölgemiz Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan, Nurettin Nebati, Silivri Kaymakamı Salih Keser, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Oğuz, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve spor kulüplerinin yöneticileri, AK Parti teşkilatının yöneticileri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, eğitim gönüllüsü hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü ve eşi Şerife Baldöktü ile yaklaşık 5000 Silivrili vatandaş katıldı.

 

GELENEK HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

İftar yemeğinin ardından konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, bu yıl 42 bin kişiyle aynı sofraları paylaştıklarını söyledi. Karakaş, “Bu muhteşem görüntüden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Değerli dostlar, Ramazan ayının kendine has olan en önemli özelliklerinden bir tanesi işte bugün burada yapmış olduğumuz iftar organizasyonlarıdır. Atalarımızın, ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu güzel örf ve adetimizi Silivri’mizde 3 yıldır gerçekleştirmekteyiz. 3 yıl önce yola çıkarken “Silivri’de acaba 10 bin kişiyle iftar yapabilir miyiz?” derken bugün burasıyla birlikte 30 gün içinde 42 bin kişiyle iftarlarımızı gerçekleştirdik. Balkanlarda da soydaşlarımızla da bu iftarları yapmak suretiyle onlarla da bu güzellikleri paylaştık. Değerli dostlar, burada bir çok amaç var ama asıl amacın şu olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. İşte şanlı Türk bayrağımızın altında sayın bakanımızdan buradaki yavrularımıza kadar herkesin önündeki menü aynı. Bu sofralarda biz gönüllerimizi paylaşıyoruz. Bu sofralarda biz birlik ve beraberliğimizi paylaşıyoruz. Bu sofralarda biz acılarımızı paylaşıyoruz. Bu sofralarda biz dertlerimizi paylaşıyoruz. Bu sofralarda biz sevinçlerimizi paylaşıyoruz. İşte bugün biz Silivri’de gelenek haline getirmeye çalıştığımız bu sofralarla birlikte gelecek nesle de aynı şekilde mesajları iletmek için yavrularımızla birlikte bu iftarları yapıyoruz” dedi.

 

SİLİVRİ’YE METRO UYGULAMA PLANI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Karakaş, son günlerde ağzından düşürmediği Silivri’ye metro konusunda da ilk adımların planlar düzeyinde atıldığını söyledi. Karakaş, bu müjdeyi şu şekilde ifade etti: “İstanbul, adeta dünyanın başkenti konumunda. Bugün Silivri’ye de bir müjdeyi vermek istiyorum. Bugün Kadıköy-Kartal metro hattı belediyenin öz kaynaklarıyla 3 milyar liraya yapıldı. Silivri’mize de müjde olsun. Silivri’mizde metronun uygulama planlarının çalışma startı verildi. Gelecek nesle daha yaşanılabilir bir Silivri hazırlama noktasında Büyükşehir Belediyemiz, bu projeleri çizmeye başladı. Hazreti Mevlana’nın “Bir neslin geleceğini, bir önceki nesil hazırlar” sözü herhalde bu gecenin de en iyi mesajı olacaktır. Biz, bizden sonraki nesle daha yaşanılabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir bir İstanbul, daha yaşanabilir bir Silivri için gece gündüz çalışıyoruz.”

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERDİĞİMİZ EN ANLAMLI SOFRALAR

Silivri Kaymakamı Salih Keser de selamlama konuşmasında “İftar sofraları bizim birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz en anlamlı sofralardır. Bu sofraların kurulması, tabii ki sizlerin de bu sofralardan nasiplenmiş olmanız, birlikte bu sofraları paylaşmamız önemli anlam taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

 

NEBATİ, SURİYE VE ARAKAN’I HATIRLATTI  

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Nurettin Nebati, “Bu iftar sofralarını kuran Büyükşehir Belediye Başkanımıza, organizasyonu sağlayan çok değerli AK Parti İlçe Başkanımız Metin Karakaş’a ve teşkilatına teşekkür ediyorum. Ramazan’ın son gününde hep birlikte iftar açıyoruz, inşallah bayrama da hep birlikte kavuşuruz.” dedi.

“Ülkemiz, dünyanın çeşitli yerlerindeki mağdur ve mazlum insanlara el açıyor, yardımcı oluyor.” diyen Nebati, Suriye ve Arakan’da yaşananlara kayıtsız kalınmaması tavsiyesinde bulundu.

 

BU TABLODAN ÇOK ETKİLENDİM

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, sahili dolduran kalabalığa teşekkür etti. Kaynarca, “Ramazan ayının sonuna geldik. İnşallah bayram sevincini de birlikte yaşayacağız. Buradaki güzle tablo gibi İstanbul’un dört bir tarafında sokak iftarlarında –aslında bana göre gönül sofraları- aynı lokmayı paylaştık, aynı güzelliği, aynı duyguları paylaştık. Zaten Ramazan’ın adı paylaşmak demek değil mi? Her dara düşen ülke çaresizliğe mağdur kaldığında, bugün Arakan’da olsun, Suriye’de olsun, Türkiye Cumhuriyeti her birine yetişebilmek adına çalışıyor. Rabbime şükürler olsun ki bugün Türkiye dün olduğu noktadan çok daha güzel bir noktada.

Bugün bu sahneyi, bu kalabalığı görünce inanılmaz etkilendim. Kamu kurumlarının temsilcilerinden sivil toplum örgütlerine kadar hep birlikteyiz. Rabbim inşallah Ramazan’ın bereketi ve güzelliğini sonrasında da bizlere yaşatsın diliyorum.” dedi.

 

SINIR TANIMADIK

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Gülay Dalyan, Ramazan’da Silivri’de bulunmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dalyan, “Ramazan’ın son günü. Bu gökkubbe altında 30 günümüzü başarıyla doldurduk. En güzeli de bu gönül sofralarına ailece sizlerle orucumuzu açabilmektir. Ne mutlu bizlere ki, Yüce Rabbim Silivrililerle beraber Ramazan’da oruç açmayı nasip etti. Türk milleti olarak, Silivri halkı olarak, İstanbul halkı olarak hep beraber gönül sofralarını kurarak, kardeş olarak, bu gökkube altında birlikte iftar açtık. Biz sınır tanımadık, İstanbul İl başkanımızın başarısıyla Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Trakya’ya açıldık. İnşallah bundan sonra Allah Türkiye’ye de açılmayı nasip eder, hep beraber bu gökkube altında, bayrağımızın altında birlikte orucumuzu açarız” şeklinde konuştu.  

 

DEMOKRATİK-ESNEK EĞİTİM SİSTEMİ

Vatandaşların Ramazan ayını ve bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemi hakkında şu bilgileri verdi: “Bu sene Milli Eğitim sistemine önemli bir değişiklik yaptık. İlkokul, ortaokul ve liseyi birbirinden ayırdık ve zorunlu eğitimi de 12 yıla çıkardık. Onunla ilgili yaptığımız değişiklikleri eylül ayından itibaren de yürürlüğe koyuyoruz. Yaptığımız değişikliklerin aslında çok özel bir anlamı var. Bugüne kadar Türkiye hükümeti ve devleti, bir tek eğitim hizmeti sunuyor ve herkesi aynı şekilde eğitmeye çalışıyordu. O eğitim sistemi içerisinde bütün insanlar aynı kalıba koyuyor, herkese eşit şekilde eğitim vermeye çalışıyor ve tek tip bir insan yaratmaya uğraşıyordu. Yeni eğitim sisteminde daha demokratik, daha esnek bir eğitim sistemini gireceğiz. Artık tek tip insan yaratmak devrinden vazgeçtik ve daha da önemlisi tek tip bir eğitim hizmeti verme sona eriyor. Sizlerin kadın-erkek, zengin-fakir, işadamı veya değil, toplumun hangi kesiminden olursa olsun, Müslüman veya Hıristiyan, alevi veya sünni, Türk veya Kürt hiç fark etmeksizin toplumun her kesiminin ihtiyacına ve beklentisine uygun bir eğitim sistemi vermeye çalışacağız. Bu eğitim sistemi tabii ki öncekinden çok farklı, çok daha ileri düzeyde sonuçlar alınsın diye gerçekleştiriliyor.

 

DÜNYA LİSE MEZUNUYKEN, BİZ ORTA 1’DEN TERK GÖZÜKÜYORUZ

Bunu sadece biz yapmıyoruz. Tüm dünya ülkeleri, gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere 2000’li yıllardan itibaren eğitim sistemlerini yeniden gözden geçirmeye, geliştirmeye başladılar. Biz eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarttık. Tüm dünyanın eğitim ortalaması 12 yıl iken bizim eğitimimiz maalesef 6.1’e sahipti. Başka bir ifadeyle dünya lise mezunuyken biz ortaokul 1. sınıftan terk etmiş görünüyoruz. Bunun için eğitimin 12 yıla çıkarılması zaruriydi. Dünyanın lise eğitimli okullaşma oranı yüzde 88 iken, bizim ülkemizde maalesef bu oran yüzde 69-70 civarında. 2002 yılında devraldığımızda bu oran yüzde 51-52 civarındaydı. İnşallah bunu yüzde yüz yapacağız.

 

YENİ SİSTEMİN 3 HEDEFİ

Ayrıca ortaokuldaki çocuklarımıza seçmeli derslerle esnek bir eğitim vereceğiz. Dershanelerden, eğitim kalitesinden şikayet ediyoruz. Çocuklarımız güzel sanatlara yönelemiyor, resim, müzik ve sanatla uğraşamıyor. Üstün yeteneği varsa buna uygun eğitim veremiyoruz. Çocuklarımız spor yapamıyor diye şikayet ediyoruz. Çocuklarımızın ilgisi varsa spor yapabileceği, güzel sanatlar eğitimi alabileceği, resim-müzik eğitimini özel olarak alabileceği bir eğitim sistemini uygulamaya koyuyoruz. Ayrıca din eğitimi almak isteyenlerde istiyorsa seçmeli olarak bu dersleri alabilecek. Çocuklarımız kıyıda köşede, belki de çok denetimi olmayan yerlerde almak yerine devletin nezaretinde, devletin kadrolu öğretmenleri vasıtasıyla verdiği imkana sahip olacak.

Bütün bunlarda 3 hedefimiz var.

1-Çocuklarımızı istiyoruz ki dünyadaki eşitleriyle uygun bir yetenek ve bilgiye sahip olsun ve rekabet edebilsin.

2-Bu toplumda, bu toplumun farklı kesimlerinin ve iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilsin.

3- Çocuklarımız toplumsal ve sosyal ahlaka sahip olsunlar. Sosyal sorumluluklarının bilincine varsınlar. Tarih ve millet şuuru olsun.

 

ÇOCUKLARINIZI TEREDDÜT ETMEDEN BİZE TESLİM EDEBİLİRSİNİZ

Biz bunu yaparken bir çok kez kafamızı karıştıracak soruları da gündeme getiriyorlar. Mesela çocuklarının okula erken başlamasının çocuklarının eğitime hazır olmayacağını iddia ediyorlar. Halbuki çocuk doğduğu andan itibaren eğitime tabi tutulmalıdır. Çocuğun hangi yaşta eğitime başladığı değil, hangi yaşta hangi eğitimi verdiğinizdir önemli olan. Çocuklarımızın yaşını 6 ay öne çekmekle müfredatımızda da çok ciddi değişiklikler yaptık. Onların psikolojisine ve pedagojisine uygun eğitim vereceğiz. Böylece çocuklarımıza okulunu daha çok sevecekleri, öğretmenlerini daha çok sevecekleri bir yönetim uyguluyoruz. O açıdan bakıldığında çocuklarınızı hiç tereddüt etmeden bize teslim etmenizi bekliyoruz.”

BAKAN DİNÇER, SİLİVRİ HALKININ BAYRAMINI KUTLADI

 İftar, yemek duası ile sona erdi. Silivri Taekwondo Kulübü eğitimcileri ve öğrencileri ile fotoğraf çektiren Bakan Dinçer, sahilde çay içti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri İSÖM öğrencilerinden Çğdem Küçükbaş, Bakan Dinçer’e tablo hediye ettiç

Ramazan’ın son teravihini Piri Mehmet Paşa Camisi’nde Silivrili vatandaşlar ile birlikte kılan Bakan Dinçer, camide, sahilde ve yolda karşılaştığı vatandaşların bayramını kutladı.