Silivri'de Bayram Havası

Ramazan Bayramı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da protokol bayramlaşması bayramın ilk gününde Silivri Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Silivri'de Bayram Havası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de her yıl bayramın ilk günü Silivri Öğretmenevi’nde yapılan protokol bayramlaşması bugün saat 10.00’da başladı. Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın ev sahipliğinde ilçe protokolünün tam kadro katıldığı programa Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı.

“Bayramlar bir fırsattır”

İlçe protokolünün bayramlaşma programında ev sahibi olarak İlçe Kaymakamı Ali Partal ilk konuşmayı yaptı. Partal, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 “Huzur içerisinde bayramı karşılamış bulunmaktayız. Bayramlar insanların korkuları yendiği, korkularını unuttuğu, birlik ve beraberliğine en üst seviyeye çıktığı, kardeşliğin en üst seviyeye çıktığı, kırgınlıkların küslüklerin bittiği ortamlardır. Aynı zamanda toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın zirve yaptığı aylardır. Yine bayramlar bizler için büyük bir fırsat. Hem insanî hem de toplumsal görevlerimizi yerine getirme açısından büyük bir fırsat. Bayramlarda yetimleri, öksüzleri, hastaları, yakınlarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi ziyaret edebilmek; onlarla hasbihal edebilmek, hal hatırlarını sorabilmek, sevinçlerini üzüntülerini paylaşabilmek için bir fırsat.”

“Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum”

“Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ve bölgemizdeki insanlık kriziyle karşı karşıya kaldığımızdan dolayı Ramazan aynı üzüntülü olarak geçirdik. Terörle mücadelede yoğun bir mücadele yapıyoruz. Güvenlik güçlerimiz yoğun ve kahramanca bir mücadele vermekte. Onlarla milletçe gurur duyuyoruz. Askerlerimize, polisimize ve kamu görevlilerimize ben şükranlarımı sunuyorum. Malum ülkemiz müthiş saldırılara maruz kalmakta. Ekonomiden dış politikaya, güvenlikten yatırıma kadar her ortamda saldırılara maruz kalınmakta. 15 Temmuz’da biliyorsunuz destansı bir mücadele verdi bu millet ve ben de bu milletin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyuyorum.

Ramazanlar aynı zamanda birlik beraberliğin ve huzurun aynı zamanda da Allah’ın vermiş olduğu nimetlerin ifadesidir. İnşallah milletimizin de birlik ve beraberliği daim olur. Geleceğe emin adımlar atma temennisiyle Allah’ta niyaz ediyor, hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Ülkemize barış, refah ve huzur getirmesi temennisiyle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

Birlik ve beraberlik mesajları

İlçe Kaymakamı Partal’ın ardından Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal ve Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da katılımcıların bayramlarını kutlayan; birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların ardından da Milletvekilleri Tanal ve Kaynarca, İlçe Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar katılan tüm protokol üyeleri ile tek tek bayramlaştı.