Silivri'de Ramazan Coşkusu Sürüyor

Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayının geleneksel kültürünü yaşatmak adına düzenlenen etkinlikler, sahili renklendirmeye devam ediyor.

Silivri'de Ramazan Coşkusu Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Ramazan etkinlikleri dolu dolu bir programla devam ediyor. Silivrililerin ilgiyle takip ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, Ramazan ayının geleneksel kültürünün yaşatılması adına tüm Silivrililerin bir araya gelerek keyifli saatler geçirmesini sağlıyor. 3 Ağustos Cuma akşamı Ramazan kültürünün vazgeçilmezlerinden, biri erkek diğeri kız karaktere sahip iki oyuncu tarafından müzik eşliğinde oynanan bir ortaoyunu olan Aşık ile Maşuk’un sahne almasıyla başlayan program, Mehteran Takımı’nın gösterisi ile devam etti. Mehteran Takımı’nın söylediği marşlara eşlik eden Silivrililer, gösteriyi ilgiyle izledi.

 

HACİVAT VE KARAGÖZ İLGİ ODAĞI OLDU

Sahil Liman Girişinde gerçekleşen etkinliklerin 4 Ağustos Cumartesi günkü programı, Ramazan’ın ilk haftası sahne alan, hikâyeleri ve taklitleriyle izleyenlere keyifli saatler yaşatan Meddah’ın sahne almasıyla başladı. Silivrililerin yoğun ilgisi ve talebi üzerine ikinci kez sahne alan Meddah, büyük alkış aldı. Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında gölge oyunu olarak canlandırılan Hacivat ve Karagöz ise çocukların ilgi odağı oldu. Geleneksel Türk gölge oyunu olan Hacivat – Karagöz’ün ardından Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu sahne alarak küçük skeçlerle izleyenleri güldürdü.

Silivri Belediyesi görevlilerince izleyenlere şerbet ikram edildiği programda, çocuklar da etkinlik alanında bulunan tahta bacakla eğlenerek, bol bol fotoğraf çekildi.