Turan'ın Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, yayımladığı mesajda, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Turan'ın Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Birlik beraberliğe, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörüye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, böylesi mübarek günlerin anlamı ve önemi çok büyüktür. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kadir Gecesi, insanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Yüce yaratan tarafından Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir.

Bu vesile ile aramızdaki küskünlüklerin sona ermesi, hoşgörü ortamının kurularak saygı ve sevgi çerçevesinin genişlemesi, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yaygınlaşması için çaba göstermeliyiz.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyo-ekonomik gelişmeler ile terör  odaklı olumsuzlukların,  insanlığın nasıl bir birlik  beraberlik, sağduyu, hoşgörü, kardeşlik ve barışa ihtiyaç duyduğunu açıkça bizlere göstermektedir. 

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, kardeşlik duygularını pekiştirme noktasında bir vesile olmasını ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve Türk İslam Alemi’nin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum.”