Abartılı Güneşlenme ve Yüzme Bilmemek Tehlikeli

35-40 dereceye kadar varan hava sıcaklığı sebebiyle uyarıyoruz...

Abartılı Güneşlenme ve Yüzme Bilmemek Tehlikeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aşırı Güneşlenme Sağlığa Zararlı
Yaz ayların gelmesiyle deniz mevsimi açılırken her hafta sonu ailesiyle birlikte piknik ve denize girmek için Yola çıkanları dikkat ile uyarıyorum. Neden mi? nedeni haberimde;
Bilindiği üzere okullar kapandıktan sonra yazın gelmesiyle denizler doldu taştı güzel bir hafta sonu yaşamak isteyenler kötü bir olayla karşılaşabilirler.’ “ Fazla güneşlenmek hem deri yaşlanmasına hem deri  lekelenmesine neden olabilir sağlığınızı, fiziğinizi ve ruh sağlığınızı bozmamak için  abartılı fazla güneşlenmelerden kaçınmamız lazım.

Yüzmesini Bilmeyen Denize Girmesin

Boğulma vakaların mekanı olan deniz her yaz olduğu gibi  fazla açılmalarla veya yüzme bilmeyenlerden dolayı boğulma vakaların önüne geçmek için bilinçli olmak gerek bu nedenle yüzmesini bilmeyenleri denize girmemelerini ısrar edenleri daha dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Her ne kadar  yüzmesini bilsekte bu konuda boğulmaların önüne geçemeyiz bir akıntı alıp götürür tıpkı Kumburgaz'da denizde akıntıya kapılıp 50 gündür haber alınamayan 18 yaşındaki genç gibi, bu konuda dikkatli olmak hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için önemlidir.