Balığı sakın böyle tüketmeyin

Beslenme uzmanları balık yerken edindiğimiz bazı alışkanlıklar konusunda uyarılarda bulundu. İşte beslenme uzmanlarından balığın yanında ne yenir, balık nasıl pişirilir sorularına cevaplar

Balığı sakın böyle tüketmeyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık sayısız faydası ile biliniyor. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyor, kemiklerin erimesini önlüyor, zihni açarak hafıza kaybı ile unutkanlığa karşı etkili oluyor, saçları ve cildi besliyor, keskin gözler için de birebir... 

Balığın faydaları aslında saymakla bitmiyor. Peki bu denli sağlığımıza yararları olan bir besinden biz yeterince faydalanabiliyormuyuz?

Beslenme uzmanları balık yerken yaptığımız bir takım alışkanlıkların balıktan yeterince faydalanamadığımızı belirtiyorlar.

Yapılan bir araştırmada; haftada 5 ve daha fazla balık tüketenlerde hiç balık tüketmeyenlere göre kalp krizi gelişme riski yüzde 30 daha az bulunmuş. Balık içerdiği omega 3 sayesinde de zihni açarak hafıza kaybı ve unutkanlığı önlüyor.

Balık aynı zamanda içerdiği kalsiyumla kemik kaybını da önlüyor. Protein içeriği açısından iyi bir kaynak olan balık doygunluk hissi de veriyor.

Balığın yanında roka yemek balıktan alınan kalsiyum emilimini neredeyse sıfıra indiriyor. Özellikle kılçığının da tüketildiği ufak balıkların yanında roka yememeye özen göstermeniz gerekiyor.