Çocuk özlemi 17 yıl sonra dindi

Ömürlerinin yarısı bebek sahibi olma çabasıyla geçti, tüm başarısız denemelere rağmen çocuk özlemi 17 yıl sonra 'Eylül Ada' ile dindi.

Çocuk özlemi 17 yıl sonra dindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yaşayan Perihan ve Şenol Demircan çifti 2000 yılında mutlu giden birlikteliklerini taçlandırarak evliliğe adım attı. Çiftin hayalini süsleyen bebek fikri ilk yıllarda oluşmaya başladı fakat karşılaştıkları sağlık sorunları nedeniyle her şey istedikleri şekilde ilerlemedi.Hamileliğe engel olan sorunları tespit edebilmek için gerekli tüm tetkikleri yaptırdı. Ortaya çıkan sonuçlar Şenol Demircan'da Azospermi olduğunu ve bebek sahibi olabilmenin tek yolunun tüp bebek olduğunu gösteriyordu.

Hızlıca araştırmalara başlayan çift üst üste 3 kez tüp bebek denemesi yaptı, iki deneme başarısızlıkla diğeri ise düşükle sonuçlandı. Umutları günden güne tükenen aile, yıllar geçtikçe artan üzüntülerinin yanı sıra çevresel faktörlerin oluşturduğu psikolojik baskıdan da yıpranmaya başladı. Problemin erkek kaynaklı olması özellikle Şenol Demircan'ı çok yaraladı ve başarısız denemeler sonrası çok zor günler geçirdi. Her şeye rağmen son bir umut olarak 4. Denemeyi yapmak istediler ve başarılı sonuç veren tedavilerine güvenerek Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci'nin kapısını çaldılar. Tüm sonuçlar değerlendirilip uygun bir tedavi programına alınan çift Aralık ayında müjdeli haberi aldı, 9 aylık heyecanlı bekleyişin sonunda 19 Temmuz'da bebekleri "Eylül Ada"yı kucağına aldı. Mutluluklarını ifade edemeyen çift "geçirdiğimiz 17 yıllık süreç çok zordu, çok badireler atlattık ama her şeye rağmen birbirimize kenetlendik. Şimdi kızımızla birlikte geçireceğimiz güzel günler bizi bekliyor" dedi.