Diş Teli Tedavisi

Ortodontik tedavi, kamuoyunda daha çok bilinen ismiyle diş teli tedavisi, çene bozukluğu olanları veya dişlerinde çarpıklık ve düzensizlik olan kişileri tedavi etmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi uygulandıktan sonra dişlerdeki düzensizlik giderilmiş olur ve çene bozuklukları tedavi edilir.

Diş Teli Tedavisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmplant Türkiye, İzmir’de ağız ve diş sağlığı alanında hizmet sunan özel bir kliniktir. Klinik tarafından tüm Türkiye diş teli sorularına yanıt verilerek, hastaların sorunlarına sağlıklı ve kalıcı tedaviler uygulanabilir.

Diş Teli Tedavisi Uygulaması Zorunlu mudur?

Diş çarpıklıkları ve çene bozuklukları birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Uzun süre emzik kullanma ve parmak emme, çekilen dişler sebebiyle yaşanan problemler, genetik özellikler sebebiyle yaşanan sorunlar, süt dişlerinin erken veya geç çıkması gibi sebeplerle mevcut olan diş çarpıklıkları ve alt ya da üst çene bozuklukları ortodontik tedaviyi zorunlu kılar. Zamanında ve uygun tedavi uygulanmazsa farklı ağız, diş ve dişeti problemleri ortaya çıkar.

Ayrıca diş teli uygulaması yapılarak tedavi sağlanmazsa, çarpık dişler veya bozuk çene yapısı nedeniyle hastalar, beslenme problemleri yaşayabilir, sosyal ortamlarda konuşurken ve gülerken estetik kaygı yaşayabilirler. Bu tür sıkıntıların giderilmesi için diş teli tedavisi uygulaması şarttır.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi ağzı yapısı ve dişlerin durumuna bağlı olarak, 1 ila 2 yıl arasında süren bir tedavidir. Bu tedavi yöntemleri, ergenlik çağındaki gençlerden yetişkin bireylere kadar her yaş grubunda insana uygulanabilir. Ortodontik tedavi başladıktan sonra yarıda kesilmemelidir. Ortodontik tedavinin yarıda kesilmesi tedavi sürecinin en başına dönülmek sorunda kalınmasına yol açabilir.

Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Diş teli ve tedavi için gereken aparatlar takıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Bu hususları şöyle sıralayabiliriz:

· Diş teli takıldıktan sonra asitli yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir.

· Yapışkan gıdalar tüketilmemeli ve sakız çiğnenmemelidir.

· Ağız ve diş bakımına gereken özen gösterilmeli, dişler düzenli fırçalanmalı ve hekim tarafından tavsiye edilen ağız bakım ürünleri kullanılmalıdır.

· Sert ve çekirdekli gıdalardan uzak durulmalıdır.

· Doktor randevuları aksatılmadan gidilmeli ve takip edilmelidir.

Diş teli tedavisinin başarı ile sonuçlanması, hekim başarısı kadar, hastanın özen ve dikkatine de bağlıdır. Gereken özen gösterilerek tedavi süreci tamamlanmalıdır. İmplant Türkiye’nin başarılı hekimleri tarafından diş teli tedavisi uygulandıktan sonra, bakım için gerekli uyarı ve yönlendirmeler yapılarak tedavi süreci özenle izlenmektedir.

İmplant Türkiye tarafından Sunulan Hizmetler

İmplant Türkiye tarafından sunulan ağız ve diş sağlığı hizmetleri şunlardır; estetik diş tedavisi, zirkonyum diş tedavisi, diş teli tedavisi, diş dolgusu, porselen kaplama implant diş tedavisi.

İmplant Türkiye ile iletişime geçerek tüm tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunabilir. Türkiye porselen diş fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için de İmplant Türkiye’nin özel kliniği ile iletişime geçerek bilgi alınabilir.