Diyetisyen Pınar Kurt Hasta kabulüne başladı

Medicalpark Silivri Hastanesi Beslenme ve Diyatetik Bölümünde Diyetisyen Pınar Kurt Hasta kabulüne başladı.

Diyetisyen Pınar Kurt Hasta kabulüne başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medicalpark Silivri Hastanesi sağlıklı ve kaliteli yaşama adım atmanız, bireysel özelliklerinize uygun kaliteli ve güvenli beslenme programı uygulamak için Beslenme ve Diyet Bölümü ile hizmeti veriyor.

Beslenme ve Diyet Bölümü’nde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, çalışma ve sosyal şartlar dikkate alınarak, kişiye özel sağlıklı beslenme programı hazırlanıyor.

Kişiye özel beslenme planı hazırlayan Dyt. Pınar Kurt sağlıklı beslenme yollarını gösterip sağlıklı zayıflama konusunda yol gösteriyor.

Beslenme ve Diyet Bölümü’ne gelen bireylerin ilk olarak beslenme alışkanlıkları ayrıntılı olarak gözden geçiriliyor. Önce vücut yağ, kas, su oranı ve mevcut yağın vücuttaki dağılımı tespit ediliyor; yaş, boy, cinsiyet, fiziksel aktivite ve kan bulguları doğrultusunda 'kişiye özel beslenme programı planlanıyor. Beslenme sürecinin diyetisyen tarafından takibi yapılıyor. Ayrıca diyabet, gebe-emzirme dönemi, çocuk ve adolesan çağı gibi özel durumu bulunan kişilere de beslenme programları düzenleniyor ve eğitimi veriliyor.

Farklı özelliklerdeki hastalar için oluşturulan kişiye özel beslenme takvimleri ise şöyle:

- Diyabet, kalp-damar, hipertansiyon hastalarına özel beslenme planları

- Aşırı zayıflıktan şikâyetçi kişiler için kilo alma programları

- Mide ve bağırsak hastalarına özel beslenme planları

- Büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklara özel programlar

- Gebelik veya emzirme sürecindeki annelere özel beslenme planları

Yatan Hastalara Yönelik Beslenme ve Diyet Hizmetleri

Diyet ve Beslenme Bölümü hasta servise kabul edildikten sonra hekimler ve hemşireler ile multidisipliner olarak çalışıyor, hastaya ve hastalığa özgü beslenme programı diyetisyen tarafından planlanarak uygulanıyor. Belirli aralıklarla yapılan kontroller ile hastanın beslenme durumu takip ediliyor, tüm diyet aşamalarında hasta ve refakatçisi bilgilendiriliyor. Eğer gerekli ise hasta taburcu edilirken gerekli diyet eğitimleri yazılı ve sözlü olarak da hastaya veriliyor.

Estetik’le zayıflama yolculuğuna devam

Hastalar, Beslenme ve Diyet Bölümü’ndeki tedavinin ardından, zayıflama yolculuğuna Estetik’le de devam edebiliyor. Estetik, psikolojiden plastik cerrahiye kadar güzelliğe ve iyi hissetmeye yönelik birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor. İleri teknoloji cihazların kullanıldığı merkezlerde, profesyonel ekiplerce, kişiye özel estetik tedavi seçenekleri sunuluyor. Estetik Bölümünde Op.Dr. Ercan Demirbağ yönetiminde

- Yağ alma operasyonları (Liposuction)

- Karın germe operasyonları

- Yağ enjeksiyonu ile vücudunuzu şekillendirebilirsiniz.