Düzen içinde düzensizlik!

Maske dağıtım ve sayı için Türk Eczacıları Birliği'nden yine yeni bir açıklama: Verilen 5 maske yetersiz!

Düzen içinde düzensizlik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Eczacıları Birliği Başkanı olan Erdoğan Çolak, devletin vatandaşlara vermiş olduğu 5 maskenin yetersiz olduğunu ifade etti. Açıklamasında, " Burada sistemi daha rahat hale getirmek için yapılması gereken maskelere bir fiyat konulmalı ve bu fiyatın üzerinde satışı yapılamaz denilmeli" diyerek, maske uygulamasına düzenleme getirilmesini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamayla 20 ila 65 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz maske verileceği ifade edilmişti. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit ve Sakarya'da ücretsiz olarak maskelerin dağıtıldığını ifade ederek, maske dağıtımının hafta sonuna kadar bitmesi gerektiğini vurguladı.

MASKE DAĞITIMI HAFTA SONUNA KADAR BİTMELİ

30 büyükşehir Zonguldak iline 17 Nisan 24.00 ila 19 Nisan 24.00 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı gelecek. Bu yasağa ilişkin, maske dağıtımının hafta sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade eden Çolak, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"Bu maskelerin ömrünün birkaç saat olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla günlük en az 2 maskenin de bir vatandaşta olması gerekiyor; fakat burada bir süreç takibi söz konusu. Bu süreçte de ilk etapta en azından '5 maske vatandaşa verilsin' diye bekleniyor. Bu 5 maske elbette yeterli değil. Ancak maske yoksa vatandaşımız kendi olanaklarıyla da ağızlarını ve burunlarını koruyarak bir yöntem geliştirebilirler"