Göğüs Büyütme Ameliyatı

Meme Büyütme ameliyatları, genel anestezi altında, plastik cerrahi doktorları tarafından ameliyathane koşullarında gerçekleştirilen estetik ameliyatlardır.

Göğüs Büyütme Ameliyatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlar haricinde göğüs büyütme  ameliyatı sırasında süt emzirme kanallarına dokunulmadığı için, doğum yaptığınızda süt emzirmede problem yaşamazsınız. İmplantın göğüslerinize nereden yerleştirilirse yerleştirilsin, yerleştirildiği kısımda bir kesi olacaktır. Bu kesi sonrası skar izi adlandırılan iz olacaktır. İziniz bir yılın sonunda belli belirsiz bir iz olacaktır.Ailenizde kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi doktorunuzla paylaşmanız gerekir. Kullandığınız ilaçlar varsa, daha önce herhangi bir ameliyat olduysanız bu bilgi cerrahınız için önemlidir. Doktorunuz koltukaltından yerleştirme tekniğine karar verdiyse koltukaltınızı tüylerden arındırmış olmalısınız. Ayrıca meme büyütme ameliyatı öncesi mamografi ve ultrason gibi tetkiklerinizi son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz. Bu tetkiklerin sonuçlarına göre plastik cerrahi doktorunuz, bir genel cerrahi doktorunakonsültasyon muayenesi olmanızı isteyebilir. Tetkik sonuçlarınızda ameliyat tarihini değiştirmeniz gereken tıbbı gerekçeler olabilir.Tavsiye olarak göğüs büyütme ameliyatı olmaya karar verdiyseniz, muayene olacağınız doktorlardan önce tetkiklerinizi yaptırmanız. Muayenenizde cerrahınızdan bu sonuçları değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece ameliyat tarihinizi belirlemeden önce tetkik sonuçlarından dolayı olabilecek yönlendirmeler için erken davranırsınız.

1-) Operasyon Öncesi Yapılan İşlemler

                Ameliyatınızdan önce ameliyatın yapılacağı hastanede anestezi doktorunun kontrolü ve kan tahlilleriniz gerçekleştirilecektir. Bu süreci son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz. Bazen anestezi doktorlarının sizlerden isteyeceği ek tahliller olabiliyor. Anestezi kontrolünden sonra bir soğuk algınlığı durumunuz olursa bunu mutlaka cerrahınız ve anestezi doktorunuz ile paylaşınız. Sizin için önemsiz gelen doktorlarınız için önemli olabilir. Ayrıca meme büyütme ameliyatı şartları gereği, ameliyatınız öncesinde belli bir süre aç kalmanız gerekecektir. Anestezi ve kan tahlilleri kontrolünüzde size bu süre, ameliyat saatinize göre söylenecektir. Bazen ameliyat öncesinde yemek yiyip doktorlara söylenmeyen durumlar yaşanabilmektedir. Doktorlarınızdan saklamamanızı tavsiye ederiz. Güzelleşmek için yapılan bir ameliyat sizi mutsuz etmemesi açından da önemlidir. Unutulmalıdır ki, estetik ameliyat da olsa genel anestezi ameliyatlarının kuralları değişmemektedir.

2-) Göğüs Büyütme Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

                Ameliyat süresi 1-1.5 saattir. Yakın bir tarihte bir tatil planınız varsa bunu doktorunuzla paylaşınız. Ameliyattan sonra ne kadar süre sonra kollarınızı zorlamamanız gerektiğini size söyleyecektir. Ameliyattan sonra 3-4 gün kadar kollarınızı zorlamamanız gerekecektir.

3-) Ameliyat Sonrasında Kaç Gün Dinlenmek Yeterlidir?

                İstirahat döneminiz 3-4 gündür. Operasyon sonrasında 4.cü gün işe giden kişiler bulunmaktadır. Ama 1 hafta iş yerinden izin alıp istirahat etmek isteyen kişilerde olmaktadır. Tıbbı açıdan 4 günden sonra işe başlamanızda sakınca yoktur.

4-) Gebelikten Yeni Çıkmış Hastalar Bu Ameliyattan Faydalanabilir Mi?

                Yeni doğum yaptıysanız, emzirme döneminiz tamamlandıktan sonra 9 ay sonra ameliyat olmanız uygundur. Göğüslerinizi büyütmek istediğiniz ölçüyü sutyen ölçülerine göre belirlemeyiniz. Plastik cerrahınızın bahsettiği ölçü sutyen ölçüsü ile aynı değildir. Ayrıntılı muayenenizde bilgilendirileceksiniz. Operasyondan sonra 6 ve 12. aylar arasında hissizlik normaldir. Hislerinizin normal haline dönmesi için bu sürenin doldurulması gerekmektedir. Doğru bir planlama yapılarak gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında memelerde görüntü normaldir. Normal şartlarda size uygun takılan silikonların fark edilmesi zordur. Protezleri istediğiniz zaman çıkarılabilir. Çıkarıldığında meme eski haline döner. Ameliyathaneden odanıza geldiğinizde memelerinizde sporcu sutyeni olacaktır. Ne kadar süre kullanacağınızı taburcu edilirken veya kontrollerinizde söylenecektir. Protezin-silikonun yerleştirildiği kesi yerlerinde flaster bantlar olacaktır. Ameliyathaneden, hastane odanıza geldiğinizde refakatçinizin olması iyi olacaktır. Gerçekleştirilen meme büyütme ameliyatı sonrasında birkaç saat sonra anestezi ve plastik cerrahı doktorunuzun onayı ile taburcu edilebilirsiniz. Bu ameliyat dolaşmanızı engellemez. Hareketlerinizde herhangi bir kısıtlama durumu yaşanmaz.