Hangi yöne doğru uyumalı sağ tarafa mı sol tarafa mı yatmak daha sağlıklı?

Vücudun sağ tarafına mı sol tarafına mı yatmak daha sağlıklı? Tıbbı araştırmalara göre sol tarafa yatmak daha sağlıklı. İşte sol tarafa yatarak uyuduğunuzda vücudunuzda olanlar...

Hangi yöne doğru uyumalı sağ tarafa mı sol tarafa mı yatmak daha sağlıklı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanların günde ortalama 8 saat uyuduğu biliniyor. Bir diğer deyişle hayatımızın üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Uyku son derece önemli. Uykumuzu yeterince alamamamız halinde güne gergin başlarız ve bütün gün yorgun hissederiz. Journal of Clinical Gastroenterology’da yayımlanan bir araştırmada ise ne kadar uyuduğumuzun değil nasıl uyuduğumuzun önemli olduğunun altı çizildi. Meğerse uyku pozisyonumuzun sağlığımıza yararları ve zararları olabiliyormuş.

1- Kalbe yararlı
Solunuza doğru uyuduğunuzda vücudunuz kan pompalamakta zorlanmaz. Bunun nedeni ise atardamarların vücudun sol kısmında bulunmadı. Sağınıza doğru yattığınızda, vücudunuz kanı önce yukarıya doğru pompaladığından kan akışınız yavaşlar. Sola doğru yatmak kalbe yararlıdır.

2- Sindirime iyi gelir
Sağımıza doğru yattığınızda, mide asidi yemek borunuza kadar ulaşır ve bu nedenle geceleri mideniz yanar. Zaten sindirim sorunları yaşayan biriyseniz, solunuza doğru yatın.

3- Lenf drenajına iyi gelir
Araştırmada, sola doğru yatmanın lenf drenajına iyi geldiği belirtildi. Lenf drenajı en basit şekilde vücuda yararlı besinlerin bir yerden bir yere taşınması ve vücuttaki zararlı maddelerden arınılması şeklinde açıklanabilir.

4- Anatomimize uygundur
Midemiz ve pankreaslar vücudumuzun sol kısmındadır. Eğer sağınıza doğru yatarsanız daha geç uyumak zorunda kalırsınız.

5- Dalaktaki baskıyı azaltır
Dalak da vücudumuzun solundadır. Dalağın görevi kanı temizlemektir. Vücudumuzdaki gereksiz maddeler lenfoyid sistemle dalağa taşınır. Solunuza doğru uyumak bir an önce bu maddelerden kurtulmanız anlamına gelmektedir.

elmaelma.com