Hayat Hastanesinden Farkındalık Semineri

Ak Parti İlçe Kadın Kolları ve Silivri Özel Hayat Hastanesi tarafından Rahim Ağzı ve meme Kanserlerinde farkındalık yaratmak amacıyla kadın sağlığı semineri düzenlendi.

Hayat Hastanesinden Farkındalık Semineri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimi Dr.Ümit Beyatlı tarafından rahim ağzı ve meme kanserlerinden korunma ile ilgili bilgiler verildi.Beyatlı  “Tüm dünyada kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen “rahim ağzı kanseri” Türkiye´de de hızla yaygınlaşıyor” dedi.

Beyatlı “Kadınların yaklaşık % 80´i yaşamlarının bir anında bu kansere neden olabilen bir virüsle enfekte olabileceğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti “Hastalık, kadınları sıklıkla 40´lı yaşların ortasında buluyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye´de her gün 4 kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konulurken her 2 dakikada bir kadın ölüyor. Oysaki rahim ağzı kanseri düzenli olarak yapılan Papsmear testi ve aşıyla önlenebilen bir kanser tipi”

Seminerde Dr.Ümit Beyatlı, rahim ağzı kanserinin belirtileri, hastalığın nasıl seyrettiği, tedavi şekli ve hastalıktan korunma yöntemleri hakkında konuştu. Kanserin teşhis edilmesinde önemli bir etken olan smear testinin bayanlar tarafından düzenli olarak yaptırılması gerektiğini vurgulayan Beyatlı, hastalıktan korunma yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Seminerin ardından Ak Parti teşkilatı katılımcıları, kadın hastalıkları konusunda sormak istedikleri soruları yöneltme imkânı buldular.

Nursemin Ertürk