Kenan Sofuoğlu'nun doktorlarından açıklama

Fransa'da geçirdiği kazanın ardından bugün Türkiye'ye getirilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun doktorlarından açıklama geldi. Doktorlar, Sofuoğlu'nun 3 aylık bir tedavi periyotunun ardından desteksiz yürüyebileceğini söyledi.Dünya...

Kenan Sofuoğlu'nun doktorlarından açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa’da geçirdiği kazanın ardından bugün Türkiye’ye getirilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun doktorlarından açıklama geldi. Doktorlar, Sofuoğlu’nun 3 aylık bir tedavi periyotunun ardından desteksiz yürüyebileceğini söyledi.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda kaza geçiren Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, öğle saatlerine doğru ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmiş ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Sofuoğlu’nun hastaneye getirilmesinden kısa bir süre sonra ilk kontrolleri ve müdahalesi yapılırken, doktorlarından da bir açıklama geldi. Açıklamayı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Cinel ve Ortopedik Klinik Şefi Prof. Dr. Bülent Erol birlikte yaptı. Hastane yöneticisi İsmail Cinel, dün Fransa’da gerçekleşen kaza sonrası orada hastaneye intikal ettirilen Kenan Sofuoğlu’nun bugün ambulans uçakla Türkiye’ye getirildiğini ve saat 14.00 sıralarında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini söyledi. Cinel, “Bu tür travma vakalarında kırık olan bölge dışında da yaralanmalar olabileceği için yoğum bakımlarımız da dahil bütün hastane alarm durumuna geçti ve hazır olarak bekledik hastamızı. Gelir gelmez gerekli tetkikler yapıldı” dedi.

“3 aylık periyotun sonunda desteksiz bir şekilde yürüyecek”

Milli sporcu Sofuoğlu’nun ilk tetkikleri ile ilgili bilgi veren Ortopedik Klinik Şefi Prof. Dr. Bülent Erol ise, “Hastamızın öncelikle genel durumu iyi. Hastanın bilinci açık. Bizle ve ailesi ile rahatlıkla iletişim kuruyor. Hastanın genel olarak problemi belirtildiği gibi leğen kemiği bölgesindeki kırıkları. Aslında leğen kemiğinde sol tarafta üç farklı bölgede kırığı var. Üç farklı bölgede ayrılmamış ve cerrahi tedavi uygulanmadan takipli, izlenebilecek ve gayet iyi bir şekilde iyileşebilecek kırıkları var. Tabi ki ağrılı kırıklar. Şuanda da ağrısı var ama hızlı bir şekilde kontrol altına alınıyor. Bunun yanı sıra leğen bölgesindeki kemiklerde sıklıkla karşılaştığımız kanama problemi, kan değerlerindeki düşme, bunların hepsi kontrol edildi. Kan değerleri şuanda iyi. Ama yakın takibe devam edilecek. Şuanda hasta serviste yatağında. Farklı bölümler tarafından izleniyor” şeklinde konuştu.

Sofuoğlu’na ileride izlenecek süreçle ilgili de bilgi veren Erol, “Tabi ki süreç belirleyecek ama kabaca planımız şu şekilde; üç hafta kadar hasta tam istirahat edecek. Üçüncü hafta sonunda hastayı oturtmayı planlıyoruz. Her şey yolunda giderse beşinci, altıncı hafta civarında hastayı ayağa kaldıracağız. Tabi ki önce yürüteç kullanarak, sonra koltuk değneği yani destekle yürütmeye başlayacağız. Sanırım bir altı haftalık süre içerisinde destek vererek bacağına tam yük vererek yürümesini planlıyoruz. Bu sürece de kabaca baktığımız zaman yaklaşık 3 aylık bir periyodu kapsayacak. Tıbbi açıdan bu şekilde bir süreç izlenmesi gerekiyor. 3 hafta sonra da yarışa girmesi pek olası gözükmüyor” diye konuştu.