Rüzgar ve soğuk hava göz kuruluğunu tetikliyor

Mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerde kuruluk ve allerji görülebildiğini belirten Op. Dr. Hanife Öztürk, kış aylarında, rüzgar ve soğuk havanın vücudun hormonal dengesini değiştirdiğini ve göz kuruluğunu...

Rüzgar ve soğuk hava göz kuruluğunu tetikliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerde kuruluk ve allerji görülebildiğini belirten Op. Dr. Hanife Öztürk, kış aylarında, rüzgar ve soğuk havanın vücudun hormonal dengesini değiştirdiğini ve göz kuruluğunu tetiklediğini, bu durumda ise yerine koyma tedavisi uygulandığını söyledi.

Göz kuruluğunun yalnızca mevsimsel olarak ortaya çıkmadığını Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Vücut kaynaklı etkenler, bilgisayar başında ofis ortamında uzun saatler geçirmenin yanı sıra; romatizmal hastalıklar, tiroid bazlı ilaçlar ve gençlerin kullandığı bazı sivilce ilaçları da kuruluk seviyesini artırabiliyor” diye konuştu.

İlkbahar ve sonbahar aylarında görülen allerjik konjonktiviti, polen, güneş ışığı, ev tozları ve evcil hayvanlar gibi unsurların tetiklediğini kaydeden Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, bu rahatsızlık için de antihistaminik ve kortizon içeren damla tedavisi uygulandığını vurguladı.

"Gözleri su, elleri sabunlu su ile yıkayın"

Op. Dr. Kahraman, göz kuruluğundan kaynaklanan batma, yanma, yorgunluk, aniden sulanma gibi şikayetlerle başvuran hastalar için, suni gözyaşı, gözyaşı ritmini artırıcı damlalar ve gözyaşı kanallarına tıkaç koyma yöntemlerinden oluşan bir tedavi uyguladıkları bilgisini verdi.Gözleri su ve elleri de sabunlu suyla yıkamanın allerjinin getirdiği etkileri azalttığına dikkat çeken Kahraman, gözleri kaşıma ve ovuşturmanın göz sağlığı açısından doğru olmadığını sözlerine ekledi.