Silivri, Küçük Eymen için seferber oldu

Doğuştan kalp ve böbrek anomalisi olarak dünyaya gelen ve şu an 18 aylık olan olan Eymen Ali Kal için Silivri seferber oldu.

Silivri, Küçük Eymen için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Henüz 2 aylıkken anjio,3 aylıkken de kalp ameliyatı yapılan minik Eymen için, Silivri’de bir çay bahçesinde toplanan gönüllü vatandaşlar 3 ay içerisinde ameliyat yapılması gereken Eymen için yardım kampanyası başlattı. Yapılacak olan ameliyat için yaklaşık 350 bin lira gereken aile için İçİşleri Bakanlığı İl Dernek Başkanlığından 500 bin TL ye kadar yardım toplamak için yasal izinler alındı. Minik Eymen’in hastalığı hakkında bilgi veren anne Tuba Çakmak kal “Benim canımın canı bebeğim dünyaya kalp ve böbrek hastası olarak geldi. Eymen 2 aylıkken anjiyo ve 3.ayında tam düzeltme ameliyatı oldu. Hemen ardından komplikasyonlarımız başladı çok hızlı büyüyorlar ve kalpleri bu hızlı değişimlere uyum sağlayamıyor. Simdi 18 aylık ve kalbi ne yazık ki her dakika daha kötüye gidiyor. Üstelik geçen zamanla mevcutta oluşan problemin hızla artan basıncı sebebiyle kapakçıklarını zorluyor ,her kanı pompaladığında onlara zarar veriyor ve bu geri dönüsü çok zor yollara sürüklüyor bizi. Şimdi ilk ameliyatından da zor olan bu tamiri öyle bir el yapmalı ki hem onu kaybetme riskimiz, hem tekrar tekrar yaşanma riski az olmalı ve birde artık pil riskimiz var tabi. Eymen’in ikinci ameliyat kararı çıktığında kalp kardeşlerim sayesinde ulaşmayı başardığım Türkiye’de okuyup ülkesine İsviçre’ye dönmüş ve her fırsatta Türk olduğunu söyleyen Ordinaryüs Dr. Afksendiyos Kalangos hocamın ellerine Rabbimizde izniyle yavrumu emanet etmek istiyorum. Çok korkuyorum dediğimde bir gün Allah büyüktür demişti bana kulağımdan silinmez. Bizim için her yolu denedi Istanbulda yapmak istedi olmadı, İsviçre’de yardımsever fonuyla yapmak istedi vaktimiz yetmedi. Hastanenin göndereceği faturayı bekliyoruz ama ortalama 350 -500 bin TL arası bir bütçe gerekiyor. Içisleri Bakanlığı İl Dernek Başkanlığından 500 bin TL ye kadar yârdim toplamak için yasal izinler alındı. Sosyal medya desteğiyle ve Silivri'de ki güzel dostlarımla yapacağımız konser, kermes ve diğer etkinliklerimizle Allah'ın izniyle başaracağız.”dedi.

Silivri’de Eymen’in sağlık durumunu yakından takip eden yardımseverler, gerekli olan parayı tamamlayabilmek için konser, kermes ve birçok yolu denemek için kolları sıvadılar. Silivri, minik Eymen için seferber oldu.

 

İş Bankası Şube=Silivri/İstanbul
Hesap: Tuba Çakmak Kal, Bülent Kal, Ömer Çakmak adınadır, 
Hesap Numarası=1260- 0831270 İban Numarası=TR84 0006 4000 0011 2600 8312 70