Şişkinlik Ciddi Bir Hastalık Habercisi Olabilir

Karın bölgesindeki şişkinlikler, gastrit-ülser gibi rahatsızlıklarda görülebileceği gibi, karın içinde sıvı toplanması ve kanser gibi hastalıkların da habercisi olabilmektedir.

Şişkinlik Ciddi Bir Hastalık Habercisi Olabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karın bölgesindeki şişkinlikler, gastrit-ülser gibi rahatsızlıklarda görülebileceği gibi, karın içinde sıvı toplanması ve kanser gibi hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Karın bölgesindeki şişkinlik, yakın zaman içinde çıkan ve şişkinlik hissi hiç bitmeyen bir şikayetse, bir hekime gözükmek gerekmektedir. Tuvalet alışkanlıklarında ani değişimler ve uzun süre tuvalete çıkamamak da ciddi hastalıkların ilk belirtileri olabilmektedir.

Düzenli Kontroller İhmal Edilmemeli

Karın bölgesinde şişkinlikler, çarpıntı, nefes darlığı, karın içinde yer değiştiren ağrılara neden olabilmektedir. Gastrit ve özellikle ülser gibi durumlarda, midede bakteri (H. pylori) saptanırsa, genellikle 2 hafta süren antibiyotikli tedaviler uygulanmaktadır. 45-50 yaş üzerinde olan kişilerin, en az bir kez gastroskopi ve kolonoskopi yaptırması gerekmektedir. Ailesinde mide veya kolon kanseri olan kişilerin hekim tarafından uygun görülen sıklıkta, (çoğunlukla beş yılda bir, fakat saptanan bulgulara göre süre değişebilir) gastroskopik/kolonoskopik takipleri yapılmalıdır.