Türkiye sağlıkta dünya markası

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 salgınında normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs'tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceği bildirildi. DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, 'Bu karar yabancıların Türkiye'ye sağlıkta duyduğu güvenin bir göstergesi' dedi.

Türkiye sağlıkta dünya markası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 salgınında normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs’tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceği bildirildi. DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, “Bu karar yabancıların Türkiye’ye sağlıkta duyduğu güvenin bir göstergesi" dedi.

Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında 20 Mayıs’tan itibaren hasta kabulü başlayacak.

Söz konusu tarihten itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelecek hastalar Türkiye’de tedavi olabilecek.

Dr. Terziler, “Devletimizin aldığı bu kararı tek taraflı değerlendirmemek gerekir. Bu, aynı zamanda yabancıların da sağlık turizmi özelinde Türkiye’ye ihtiyacı olduğunun açık bir göstergesi. Sağlık alanında yapılan yatırımları virüse kurban vermemiş oluyoruz. Sağlık alt yapımız, hekim kalitemiz ve tedavilerde dünya ile yarışır halde olmamız bu güveni sağlıyor” dedi.

Dünyanın dengesini alt üst eden salgınla ilgili güncel durumu değerlendiren Terziler, “Normalleşme adım adım gerçekleşecek. Önce şehirlerde ve ülkelerde normalleşmenin başlayacağını göreceğiz. Ardından uluslararası sistemin çarkları yeniden işleyecek. Ülkemizdeki uçuş trafiğinin yüzde 25’inin normale dönmesi 10’uncu aydan itibaren başlayacak gibi duruyor. 2020, bir anlamda Covid-19’u yönetme yılı olacak” şeklinde konuştu.

Dr. Servet Terziler, sağlık turizminin Türkiye’nin önemli döviz girdi kalemlerinden biri olduğunu, salgın öncesinde sadece saç ekimi ekonomisinin 1 milyar doların üzerinde bir hacme sahip olduğunu hatırlattı: “Sağlık turizminin de normalleşmesiyle saç ekimi sektörünün yıl sonuna doğru adım adım 2019 rakamlarına döneceğini öngörüyorum. Bu süreci en az zararla atlatmanın gayreti içerisinde olacağız. Tedbirimizi alıp bu süreci evimizde geçirirsek, yılın ikinci yarısında sosyal hayat ve ekonomik göstergeler normale döner.”