Yarın tüm doktorlar iş bırakıyor

Türk Tabipleri Birliği yaptığı açıklamada, yarın doktorların acil dışında hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Yarın tüm doktorlar iş bırakıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gaziantep'te hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı.

ACİL DIŞINDA HİZMET VERİLMEYECEK

Durumu ağır olan Dr. Arslan ameliyata alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk Tabipleri Birliği de olayı protesto amaçlı yarın acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyeceklerini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; "Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Denizli'de, Batman'da, Bursa'da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi. Sağlık üzerinden alınan oyların, poğülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Dr. Ersin Arslan'ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin. 19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!"