Bebek Sahibi Olmak Doğuş Tüp Bebek Merkeziyle Daha Kolay

Tüp bebek merkezi 28 yıldır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hizmet veriyor.

Bebek Sahibi Olmak Doğuş Tüp Bebek Merkeziyle Daha Kolay
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzman doktor kadrosuyla hizmet veren Doğuş tüp bebek merkezi kadın ve erkeklerin bebek sahibi olma hayallerini gerçekleştiriyor. Sağlık Bakanlığı onayına sahip olan merkez güncel tıbbi gelişmelere bağlı olarak kişilerin tedavilerini en iyi şekilde gerçekleştiriyor.

Tüp bebek merkezi sadece Kıbrıs için değil dünyanın her yerinde bebek sahibi olmak ya da tedavi olmak amacıyla gelen kişiler için hizmet veriyor. Kurucu doktor Şevket Alptürk ve ekibinin çalışmalarıyla kişiler bebek sahibi olma şansına ulaşıyorlar. Merkez uyguladığı pek çok tedavi de yüksek başarı oranlarını elde ettiği için tercih edilen merkezler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Doğuş Tüp Bebek Merkezinin Uyguladığı Tedaviler

Tüp bebek merkezi kişilerin çocuk sahibi olmalarını sağlamak amacıyla sorunlara yönelik tedaviler uyguluyor. Bu tedavilerde en yüksek başarı oranını elde etmeyi amaçlayan doğuş tüp bebek merkezi gerekli test ve incelemeleri yaparak tedavi işlemine başlıyor.

Tüp bebek merkezinin uyguladığı tedaviler şunlardır;

· Yumurta donasyonu

· Sperm donasyonu

· Tüp bebek

· Taşıyıcı annelik

· Yumurta takviyesi

· Aşılama

· Embriyo donasyonu

· Preimplantasyon genetik tanı

· Kısırlık

· Varikosel

· Sperm ve embriyo dondurma

· Polikistik over sendromu

· Embriyo veya fetal redüksiyon

· Çukulata kisti

· Histeroskopi

Hastaları için 24 saat hizmet veren merkez kişilerin tedavilerinde başarı elde etmeleri amacıyla tüm şartları yerine getirmeye çalışıyor. Tüp bebek merkezinin yaptığı tedavilerde başarı oranları kişilerin yaşlarına ve sağlık sorunlarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek tedavisi merkezin yaygın olarak uyguladığı ve yüksek oranda başarı elde ettiği tedavi türüdür. Tüp bebek tedavisine IVF tedavisi adı da verilmektedir. Merkez tarafından steril ortamlarda yapılan bu tedavide anne ve baba olamayan ve çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin yumurta ve spermlerinin laboratuvarlarda döllendirilmesini gerçekleştiriyorlar. Bu tedainin uygulanması için öncelikle hem kadından hem de erkekten çeşitli testleri yaptırmasını istiyorlar. Yapılan testlerin sonucuna göre de tedaviye başlıyorlar. Yumurta oluşumunu sağlamak için anneye iğne yapıyorlar ve yumurta oluşumu sağlandıktan sonra oluşan yumurtaları alarak laboratuvar ortamında döllenmesini sağlıyorlar.

Döllenme işlemi sonrasında embriyolar anne rahmine yerleştiriyorlar ve hamilelik durumunun ortaya çıkması amacıyla 12 gün sonra kan testi yapıyorlar. Oluşan embriyoların anne rahmine yerleştirilmesinden sonra anne adayı birkaç saat sonra günlük yaşamına dönebiliyor.

Yumurta Donasyonu

Yumurta donasyonu yumurta nakli olarak da adlandırılan bir tedavi türüdür. Tüp bebek merkezi olarak bu tedaviyi sağlıklı yumurta hücresi üretemeyen kadınlara uyguluyorlar. Sağlıklı bir şekilde yumurta hücresi üretebilen kadınlardan alınan hücrelerin anne adayının eşinden alınan spermlerle laboratuvar ortamında döllendirilmesi işlemini gerçekleştiriyorlar.

Anne adayı ve donörün işlemlerine aynı anda başlayarak döllenme tamamlandığında embriyoları anne rahmine yerleştiriyorlar ve sonuçları bekliyorlar. Yaptıkları bu işlemde merkez olarak kuralları gereği donör adayının ve nakil yaptıran kişilerin bilgilerini paylaşmıyorlar. Tüp bebek merkezi olarak yumurta donasyonu tedavilerinde %80 oranında başarı elde ediyorlar.

Sperm Donasyonu

Tüp bebek merkezi olarak hastalarına sperm donasyonu ya da diğer adıyla sperm nakli tedavisi de uyguluyorlar. Yapılan testler sonucunda sperm üretiminin olmadığını anladıkları çiftler için bu tedaviyi uyguluyorlar. Ayrıca baba adaylarının tehlikeli bir rahatsızlığı olduğu durumlarda bu tedaviyi uyguluyorlar.

Bu tedavi yöntemi için öncelikle çiftleri bilgilendiriyorlar ve çiftin tedaviyi kabul etmesi durumunda sperm bankasında bulunan spermlerin rahim içine yerleştirilmesini sağlıyorlar. Yapılan uygulamadan 14 sonradan uygulamanın olumlu ya da olumsuz sonuçlarını yapılan testlerle görebiliyorlar.

Taşıyıcı Annelik

Tüp bebek merkezi olarak taşıyıcı annelik tedavisi de uyguluyorlar. Bu tedaviyi çocuk sahibi olmak isteyen anne adayının çocuğu rahminde taşıyamayacağı durumlarda kullanıyorlar. Anne ve baba adayından alının yumurta ve spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesini sağlayarak taşıyıcı anne adayının rahmine yerleştiriyorlar.

Taşıyıcı anne adayı çocuğu doğurduktan sonra da anne ve babasına teslim ediyor. Yaptıkları uygulama da sorun yaşanmaması ve taşıyıcı annenin çocuk üzerinde hak talep etmemesi için önceden anlaşma imzalıyorlar. Taşıyıcı annelik tedavisini gerekli testleri yaptıkları ve en uygun taşıyıcı anne adayını bulduktan sonra gerçekleştiriyorlar.