Dededen torunlara bir aile şirketi: TAŞKINLAR

Birçok iş alanında faaliyet gösteren Taşkınlar Grup adına, şirketin üçüncü kuşak sahibi Tınaz Taşkın ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Dededen torunlara bir aile şirketi: TAŞKINLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öncelikle Taşkınlar’ın kuruluşundan bahseder misiniz?

Şirketi dedem Ömer Taşkın 1986 yılında kurmuş. Dedemin ilk iş alanı demir ve tüp ticareti. Bu şekilde başlatıyor faaliyetini. Ta ki 1993 yılına kadar. Bu yılda artık tamamen tüp ve su ticaretine yöneliyorlar. Babam Ali Taşkın da yine dedemle birlikte. 2008 yılından sonra ben de işin içine girdim. Yani üçüncü kuşak sahibiyim. Yakın zamanda da bir oğlum olacak. Kısmetse ben de oğluma devredeceğim. Aile şirketi olarak devam ediyoruz yani bizler ticari faaliyetlerimize.

1993 yılında başlayan tüp ve su ticareti şu anda ne durumda?

Şu anda gerek Silivri Bayisi gerekse de Trakya Distribütörü olduğumuz markalar var. Yaklaşık olarak 40 kalem ürün yelpazemiz mevcut. Tüp ve suyun yanında 2008 yılında başladığımız “sigortacılık” mevcut. Silivri Değirmen Durağı’nda sigorta acentemiz var.  Onun haricinde merkez olarak kullandığımız Sanayi Sitesi’ndeki yerimiz ve bir de 2013 yılında Tekirdağ’da açtığımız depomuz var. Şu anda bu üç alanda hizmet veriyoruz.

Hangi markalarla vatandaşlara hizmet sunuyorsunuz?

Dedem Ömer Taşkın’ın 1986 yılında bu işe başladığından beri Bizimgaz ve Habaş Sınaî ve Tıbbi Gazlar’ın bayiliğini yapıyoruz. 1990 yılından bu yana yangın söndürme tüpleri satışımız mevcut. 2009 yılında Bizimgaz Trakya Distribütörlüğü’nü, 2010 yılında Korusu Trakya Distribütörlüğü’nü, 2012 yılında Sırma Trakya Distribütörlüğü’nü, 2014 yılında Hayat Su Silivri Bayiiliği’ni ve 2015 yılında Kardelen Su Silivri Bayiliği’ni aldık. Bunların haricinde 2009 yılından bu yana Bursa Korusu Bölge Bayiliğini, 2010 yılından bu yana da Bizimgaz-İpragaz Ege Bölgesi Nakliyesini biz yapıyoruz.

Elinizdeki ürünler vatandaşlara nasıl ulaşıyor?

Şu anda 40 araç ile hizmet veriyoruz. Silivri’de çalışan 35 personelimiz var. 1986 yılından bu yana evlere tüp ve su servisi yapıyoruz. Sabahın erken ya da gecenin geç saatinde fark etmez. Biz her türlü vatandaşlara hizmet veriyoruz. Özellikle tıbbî tüpler için bu konuda çok hassas çalışıyoruz. Sonuçta sağlık için gerekli bir durum olduğunda saat kaç olursa olsun, müşterilerimiz bize ulaştığında anında hizmet vermeye çalışıyoruz. Silivri ve Çatalca’nın merkez ve köylerine kadar da hizmet ağımız geniş. Bunun haricinde Tekirdağ’daki depomuz vasıtasıyla da Trakya’nın birçok noktasına ulaşıyoruz. Şu anda nakliye hizmeti verdiğimiz 20’ye yakın Trakya bayiimiz var. Kendimizin hizmet verdiği ise yaklaşık 5000 nokta… Hepsine de en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz.

Sizce insanlar neden Taşkınlar’ı tercih ediyor?

Öncelikle bizler bir nevi sağlık sektöründe olduğumuzun farkındayız. Bir tıbbî tüp veya bir su sağlık için gerekli. Bu bilinçle çalışıyoruz. Dedim ya saatin bir önemi yok bizim için mesela. Onun haricinde birçok kişi, örnek veriyorum, bir küçük tüpü ya da bir koli bardak suyu evlere servis etmez. Biz o servisin bize bıraktığı kazanca bakmıyoruz. Bizim için öncelikli olan müşterinin memnun kalması. Bundan dolayı da sanırım tercih edilen bir marka oluyoruz.

Ürün kalemleriniz fazla belki ama su ve meşrubat olarak hangi ürünlerle hizmet veriyorsunuz?

Sırma su, Sırma soda, Korusu, Hayat su, Doğanay Şalgam Suyu, Capry Sun, Kardelen su, Mayadağ dönüşümsüz 19 litre su ve bardak su, Mankafa ve Trishka içecekleri, Gagoz, Niğde Gazozu, Royce Enerji İçeceği ve hazır buz diye sayabiliriz.

Biraz da sigortacılık üzerine konuşalım isterseniz. Aileniz  tüp ve su üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmışken, sigortacılık nasıl çıktı ortaya?

Sigortacılık işine 2009 yılında babam Ali Taşkın başladı aslında. Elindeki işlerin yanında yeni bir konsept ve vizyon ile başlamış sigortacılığa. Gelişen ve artan talep doğrultusunda bu işe yönelmiş diyebiliriz.

Hem tüp ve su hem de sigortacılık zor olmuyor mu?

İkisini aynı anda yürütmek elbette ki zor ancak Değirmen Durağı’nda ki sigorta acentemizin başında eşim Nilay Taşkın duruyor. 2 personelle birlikte orada işleri o idare ediyor. Sigortacılıkta da tüm Türkiye’ye hizmet verebiliyoruz. Yine o işte de 7/24 çalışıyoruz.

Sigortacılıkta hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

DASK, Kasko, Trafik Sigortası, Konut Sigortası, İş Yeri Sigortası, Deprem Sigortası, Sağlık sigortası, Tarım Sigortası ve Meslekî Sorumluluk acente çatısı altında hizmet verdiğimiz alanlar. Acentemizde bizimle çalışan müşterilerimizin poliçelerini de sürekli takip altında tutuyoruz. Sürelerinin bitimine 1 hafta kala kendilerini bilgilendiriyor, yenilemek istedikleri takdirde fiyatlarımızı sunuyoruz. Şayet kabul ederlerse de evlerinden ya da iş yerlerinden çıkmadan bizler işlemlerini hallediyor, poliçelerini de kapılarına kadar götürüp teslim ediyoruz. Sigorta işlemlerinde de gerek kredi kartına 9 taksit gerekse de elden taksit imkânları sunuyoruz.

Faaliyetlerinizde yeniliklere açık mısınız?

Elbette ki… Bizler gerek tüp ve su gerekse de sigortacılıkta yeni çalışma arkadaşlarımızı bekliyoruz açıkçası. Örneğin Trakya Bölgesi’ndeki yatırımcılara, tüp ve su bayiliği verebiliyoruz. Onun haricinde sigortacılık üzerine tali acentelik verebiliyoruz.

Son olarak sektörünüzde karşılaştığınız sorunlar var mı?

Olmaz mı? En büyük sorunumuz personel ihtiyacı. Çalışacak adam bulamıyoruz açıkçası. İnsanlara istediklerini de veriyoruz ama ne var ki çalışacak personel yok. Bir de sahil bölgesinde mal indirip bindirme esnasında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Araçlarımız sahildeki birçok noktaya ürün indirmek durumda kalıyor ancak girişteki dubaları aşamıyoruz. Sabah 10’a kadar giriş izni var fakat benim zaten arabalarımı yükleyip, faturalarımı kestirip araçlarımı çıkarmam hemen o saate geliyor. Bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz Silivri Belediyesi’nden.

Son olarak söylemek istediğim ve bizim de en büyük sıkıntımız, özellikle Sigorta Acenteliği üzerine bizim adımıza vatandaşlara ulaşıp iş yapmaya çalışanların var oluşu. Taşkınlar Sigorta adına tek bir noktadan yani Değirmen Durağı’ndaki ofisimizden hizmet veriyoruz. Onun haricinde kesinlikle çalışmalarımız yoktur.