Eğitimde Bir Kült Bahçeşehir Koleji

Tam 50 sene önce üç sınıflı bir dershanenin bugün dünya çapında saygı gören bir eğitim kurumuna dönüşen hikâyenin adını verecek olursak şüphesiz adı Bahçeşehir koleji olurdu

Eğitimde Bir Kült Bahçeşehir Koleji
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de tam tamına 56 ilde 125 kampüsü ile yüz binlerce öğrenciye eğitim veren ve eğitimin çağdaşlığın kilit noktası olduğunu düşünen eğitim kurumu, bulunduğu şehirlerde aileler tarafından çocuklarının eğitimi için en sık tercih edilen kolejler arasında yer alıyor. Ana okulundan orta öğretime kadar eğitim hayatının tüm alanında var olan ve üst düzey teknoloji ile donatılmış sınıfları, modern kampüsleri ile 56 ilde faaliyet gösteren Bahçeşehir kolejinde okumak isteyen öğrencilerin yıllık belirli bir ücret ödemeleri gerekmektedir. Lakin çok başarılı öğrencileri bünyesinde barındıran bu kolejin ücretleri ödeme gücü olmayan ama dersler konusunda başarılı olan öğrencilerine tüm seferberliklerini gösterdikleri Bahçeşehir Koleji Bursluluk programı ile imkânı olmayan ya da imkânı olduğu halde derslerinde oldukça başarılı olan öğrenciler ücretsiz bir şekilde eğitim görebilmektedir.

Sınavlarda Başarı, Başarının Ödülü Burs

Türkiye’nin dört bir yanında eğitim faaliyetlerine devam eden Bahçeşehir koleji her sene belirli sınıf düzeyindeki öğrencilere bursluluk sınavı düzenlemektedir. Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavı olarak geçen bu sınavda başarılı olan öğrenciler %10 ile %100 arasında burs programlarına katılmaya hak kazanır. Başarı sırasına göre %10’dan %100’e kadar burs almaya hak kazanan öğrenciler için ilk öğretimde 4, 5, 6, 7 sınıflarda sınavlar düzenlenirken, Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Teknoloji Lisesine kayıt yapmak isteyen öğrenciler de 8, 9, 10, 11. Sınıflarda ise bu bursluluk sınavlarına katılarak burs almaya hak kazanabilirler.

Bahçeşehir Okulları Bursluluk Sınavı

Bu sınavlar her sene yapılmakta olup öğrencinin hedefine göre girebileceği sınavlarda farklılık göstermektedir. Sınavlar Bahçeşehir Koleji kampüslerinde gerçekleştirilmekte olup sınav başvuruları internet sitesinden yapılabilmektedir. Sizde çocuğunuzun eğitimine ve geleceğine önem veriyorsanız bu önemli sınavı kaçırmaması gerektiği konusunda diğer tüm veliler gibi hem fikir olmalısınız. Ülke geneli yapılan sınavlarda çıkardığı 1.lik dereceleriyle eğitiminde ne kadar kaliteli olduğu kolayca anlaşılan Bahçeşehir Koleji, eğitimde modernleşme ve çağdaşlaşma çalışmalarına son hız devam etmektedir.