En İyi Boşanma Avukatı Nasıl Anlaşılır?

Türkiye'de tartışmalı boşanmalar yaklaşık 1 - 2 yıl sürüyor. Kısa veya uzun bir deneme süresi boyunca, hazırlık süreci çok önemlidir.

En İyi Boşanma Avukatı Nasıl Anlaşılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boşanma sebebine dayanan gerçekler yeterince kanıtlanmışsa, dava çok kısa olabilir. Dava dosyasının gereksiz bilgileri içeren bir hazırlık süreci izlemesi çok önemli olduğu bir kez daha vurgulanmalıdır.

Avukat tarafından hazırlanan dava, hakim tarafından değerlendirilir. Hakim önce dilekçenin bir kopyasını davalıya (uygun şekilde) göndermelidir. Davanın cevap talebi aynı zamanda davacıya da sunulmalıdır. Hakim, ilgili kurumlara yazılar yazar, böylece belgeler taraflara verilir. Bu yazılara celp denir. Gönderilen mesajlar posta yoluyla veya boşanma avukatı ile uygun kuruma gönderilebilir.

Avukat Ve Boşanma Davaları

Boşanma davalarındaki avukat, hükmün uygulanması sırasında tarafların hak ve taleplerini sağlamak ve toplamak için icra takibi başlatır. Uygulamada, mahkeme kararlarının uygulanmasında büyük zorlukların ortaya çıktığı bilinmektedir. Boşanma için adli ve manevi tazminat, mahkemenin yargı yetkisi hükümleriyle ilgili konularda ebeveyn haklarının mahkeme kararına uygun olarak kullanılması gerekir. Boşanma davası avukatının başvuru sonucu ortaya çıkan sorunları ortadan kaldırarak taraflar için önemli bir garanti mekanizması haline gelmesi gerekir.

Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?

Boşanma avukatlarının Türkiye’deki mesleki faaliyetlerinde reklam yapma hakkına sahip olmadığına dair bir liste veya kayıt yoktur. Sonuç olarak, mesleki etik kurallara karşı bir avukatın kendini tanıtması veya en iyi boşanma avukatı sıfatlarını kullanması gerekir. Boşanma veya benzeri yasal sorunları olan kişilerin, çevrelerinde avukat bulma olasılığı daha yüksektir. Öneri, takip, talep, medya gibi araçları kullanarak avukat bulmak kolaylaşır. İstanbul ili için bakırköy boşanma avukatı en iyi bölge olabilir. Çünkü adliyeye olan konumu caziptir.

Boşanma Avukatlarına Ücret Ne Zaman Ödenir?

Baro Yasası, taraflar aksini kabul etmedikçe avukatlık ücretinin peşin ödenmesini söyler. Ancak, avukat-müvekkil ilişkisi çerçevesinde, taraflar dava ücreti ödeme zamanını serbestçe belirleme hakkına sahiptir. Boşanma davası açmadan önce avukat ücreti ödenebilir veya dava sonunda ödeme yapılabilir. Boşanma avukatı ücretleri, sabit maaş veya müşterinin tazminat yüzdesi olarak belirlenir.

Boşanma Avukatının Görevi Ne Zaman Sona Erer?

Boşanma avukatı, eşler arasındaki anlaşmazlığa aile hukukunun temel ilkelerine uygun olarak çözüm sağlayan bir avukattır. Boşanma avukatının görevi, hak ve borçların belirlendiği ve anlaşmazlığın tamamen çözüldüğü anda sona erer.

Uygulamada, bir boşanma avukatı, avukat ile müvekkili ile boşanma sürecinin uygulanması ve davanın tamamlanmasından sonra mal paylaşımı arasındaki bir sözleşmeyi takip etmesi gerekir. Boşanma avukatı, velayet, maddi ve manevi tazminat gibi konularda ortaya çıkan ihtilaflarda ve ayrıca taraflar açısından davanın mülk payında önemli bir koruyucu role sahiptir. Bu nedenle boşanma, olası hak kaybını dışlayan bir avukat aracılığıyla gerçekleşir. Siz de bakırköy en iyi boşanma avukatı desteği ile süreci kolayca yürütebilirsiniz.