Evden Eve Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Evden eve taşınma çok sık yaptığımız bir uygulama değil. Ancak herkes hayatında en az bir kez olsun taşınma deneyimi yaşamıştır.

Evden Eve Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evden eve taşınma çok sık yaptığımız bir uygulama değil. Ancak herkes hayatında en az bir kez olsun taşınma deneyimi yaşamıştır. Özellikle kirada oturanlar veya iş değişikliği nedeniyle şehir değiştirmek zorunda olanlar daha sık taşınmak durumunda kalabiliyor. Bu durumda evden eve nakliyat firmasına ihtiyaç duyuluyor.

Evden eve nakliyat firmaları sayesinde taşınma işlemi çok daha kolay ve zahmetsiz bir hale gelmiş durumda. Bu şirketlerin pratik yöntemleri sayesinde evden eve rahat bir şekilde taşınmak mümkün. Piyasada çok sayıda evden eve nakliyat firması bulunuyor. Önemli olan bunlar arasında en kaliteli ve iyi hizmeti sunan firmayı seçebilmek. Evden eve nakliyat firması seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta var. Bunlar arasından birkaçını sizler için bir araya getirdik.

Güvenilir bir firma tercih edin

Hizmet alacağınız firmanın güvenilir bir firma olmasına özen gösterin. Gerekli sertifikalara ve uzmanlığa sahip olan firmaları tercih etmenizde yarar var. Böylece eşyalarınızın taşınırken kırılma ihtimalini ve maddi hasarlar görme riskini en aza indirebilirsiniz.

Ucuza kaçmayın

Nakliye firmalarının fiyatının düşük olması kaliteyi de etkiliyor. Kaliteli nakliye firmaları daha fazla elemana sahip olduğu gibi kaliteli ambalaj malzemesi kullanıyor. Böylece eşyalarınız hem daha güvenli bir şekilde hem de daha kısa sürede taşınıyor.

Düşük fiyatta evden eve nakliyat hizmeti sunan firmalar kar etmek için ambalaj malzemesi ve işçilik gibi giderlerden tasarruf etmeyi tercih ediyor. Eğer taşınma işini uyguna getirmek istiyorsanız, ucuz fiyatlı nakliye firmalarını tercih edebilirsiniz. Ancak ucuz firmalardan dört dörtlük bir hizmet beklemeyin.

Mevsimsel bazda düşünün

Evden eve nakliyat işi sezondan sezona değişebilir. Genelde ev taşıyan kişiler, özellikle çocuklu ailelerin çoğu taşınma için okulların kapandığı yaz aylarını tercih ederler. Bu durum sektörde dalgalanmalara neden olabilir. Yazın nakliyecilere duyulan ihtiyaç, diğer dönemlerde üçte iki oranında azalmaktadır. Yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle evden eve nakliyat firmaları müşterilere yüksek fiyatlar sunabiliyor. Hem okul dönemi olduğundan, hem de zorlu hava koşullarından dolayı taşınma kış aylarında pek tercih edilmiyor. Bu dönemlerdeki talep eksikliği ise fiyatları düşürüyor. Eğer çocuğunuz yoksa ve kış aylarında taşınmak beni zorlamaz diyorsanız, bu dönemde daha uygun fiyata taşınabilirsiniz.

Yakınlarınızın tavsiyelerine kulak verin

Yakın zamanda evini taşıyan bir tanıdığınız varsa, bu konuda ondan yardım isteyebilirsiniz. Seçtiği nakliyat firmasından memnun kalıp kalmadığını sorup ödediği nakliye ücreti hakkında bilgi alabilirsiniz. Yorumları olumluysa ve fiyatı size uygun geldiyse aynı firmayı tercih edebilirsiniz.

Firmaları karşılaştırın

Firmaların kalitesine, sunduğu hizmete ve ambalajlama işlemine göre fiyatları değişiklik gösterebilir. Bunun için birkaç firmadan teklif alıp fiyatları karşılaştırmanızda fayda var. Ayrıca tanıdığınızın evini 1.000TL'ye taşıdı diye sizinkini aynı fiyata taşıyacak diye bir kaide yok. Her evin ölçüsüne ve ihtiyaç duyduğu işlemlere göre fiyatlar değişebilir. En azından 2-3 firmadan teklif almanızı öneririz. Böylece aldığınız fiyatları karşılaştırarak bütçenize en uygun seçimi yapabilirsiniz.

Sık tercih edilen ve olumlu yorum yapılan firmaları seçmeye özen gösterin. Uzun süredir sektörde var olan, müşterilerin memnun olduğu firmaları tercih ederseniz, taşınma işlemini sorunsuz bir şekilde atlatabilirsiniz.

Firmanın referanslarını inceleyip, ulaştırma bakanlığına ait k1 ile k3 belgelerine sahip olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Evinizin eşyası konusunda yanlış bilgi vermeyin

Nakliyat firmasıyla anlaşırken taşınacak eşyalar hakkında doğru ve eksiksiz bilgi vermeye çalışın. Eşyaların az olduğunu söyleyerek nakliye firmasını yanıltmayın. Neyse onu söyleyin. Ev eşyasının az veya fazla olması nakliyedeki en önemli faktörlerden biridir. Evinizin büyüklüğü ve taşınacak eşyaların adedi, boyutları hakkında nakliye firmanızla tüm detayları paylaşın. Dilerseniz evden eve nakliyat firmasının evinizde ekspertiz yapmasına izin verebilirsiniz.

Evden eve nakliyat sözleşmesini unutmayın

Her ihtimale karşı evden eve nakliyat sözleşmesi yapmanızda fayda var. Bu tür sözleşmelerin hazırı var. Sadece forma tarafların adlarını ve kamyon plakasını yazmanız yeterli. Genelde taşınanların çoğu sözleşme yapmıyor. Ancak sözleşme yapmak olası bir kaza veya hasar anında kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Böylece zarar gören malınızı güvence altına alabiliyorsunuz. Şehir içi taşınmalarda fazla önem verilmese de, şehirlerarası taşımalarda bu konuya dikkat etmenizi öneririz.

Evden eve nakliyat firmasına şu soruları sorun

Görüştüğünüz evden eve nakliyat firmasına sormanız gereken bazı sorular bulunuyor. Taşınacak eşyaların sigortalanıp sigortalanmadığı, aracın ne zaman geleceği, taşınma işleminin aşağı yukarı ne kadar süreceği, montaj ve demontaj işlemlerini onların üstenip üstelenmeyeceği konuları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tüm bu konulara özen göstererek nakliyat firmasını seçerseniz, son derece rahat ve sorunsuz bir taşınma dönemi geçirebilir, yeni evinizde huzurla oturabilirsiniz.

http://evdeneveplatformu.org