Fabo Konkasör Kurulumu

Taş ocakları gibi çeşitli çalışma alanlarında büyük taş ve kaya parçalarının kırılarak çeşitli sektörlerde kullanılabilir duruma getirilmesi işlemlerinin tamamı konkasör tesisleri sayesinde yapılmaktadır.

Fabo Konkasör Kurulumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taş ocakları gibi çeşitli çalışma alanlarında büyük taş ve kaya parçalarının kırılarak çeşitli sektörlerde kullanılabilir duruma getirilmesi işlemlerinin tamamı konkasör tesisleri sayesinde yapılmaktadır. Büyük taş ve çeşitli madenleri kırmak en zor iştir. Zor ve külfetli işler olduğu için profesyonelce yapılması gerekir. Taş kırma işlemleri için kurulan tüm tesislere verilen genel ad konkasördür. Fabo tüm işletme ve sektörlerin ihtiyaçlarını göre tesis üretimleri yapıyorlar. Kayaların yerinden sökülmesi işlemlerinde ve işlenmesinde konkasörler kullanılmaktadır. Çok büyük kayaların kırılabilmesi için bu makineler büyük ebatlı ve çok güçlüdür.

Kullanım Yerleri

Büyük ebatlı kayaların yerinden sökülmesi ve farklı sektörlerde kullanılabilecek şekle getirilene kadar kırma işlemlerinden geçirilmesi gerekiyor. Bunun için fabo tarafından üretilen konkasörler kullanım alanlarına göre çeşitlendiriliyor. Kullanım alanları arasına, maden ocakları ve taş ocakları ilk sıralarda yer almaktadır. Buralarda işlenen ve çeşitli ölçülerde kırılan taş parçaları, alt yapı çalışmalarında, karayolları yapımında, metro inşaatlarında, çeşitli enerji santrallerinde kullanılmaktadır. Bu sektörlerin ihtiyacı olan taşların hazırlanması konkasör çeşitleri sayesinde yapılabilmektedir. Maden sahaları, maden zenginleştirme ve agrega tesisleri gibi yerlerde devasa ölçülere sahip kayaların kırılabilmesi, kullanılabilir duruma getirilmesi için tesis kurulumları yapılır.

Konkasör Çeşitleri

Taş kırma amacıyla kurulan konkasör tesisleri amaçlara göre sabit ya da mobil konkasör olarak üretilmektedir. Fabo şirketi tüm ölçü ve kapasitelerde, sabit konkasör ve mobil konkasör çeşitlerinde üretimler yapıyorlar. Tesislerin üretimlerinde dayanıklı ve kaliteli malzemeler kullanılıyor ve darbeli kırıcı ekipmanları sayesinde kayaların istenilen boyutlarda üretilmesini sağlıyorlar. Bu tesislerde, taş kırma, eleme ve yıkama aşamaları yapılmaktadır. Sabit tesislerin kurulumu zordur ancak kurulum sonrasında yüksek kapasitede çalışması sağlanarak, daha fazla üretim yapılması sağlanmaktadır. Mobil tesislerin ise kurulumu ve istenilen yere taşınması daha kolaydır.

Mobil Sistemler

Düşük maliyet ve yüksek maden kırma kapasiteleri için mobil sistemler tercih edilmektedir. Sahip olan işletmeye, kurulum, taşıma, kullanım gibi farklı avantajlar sağlamaktadır. Mobil konkasör tesisleri ile daha küçük kaya parçalarının kırılması ve mıcır, kum üretimi gibi işlemlerin yapılması için kullanılır. Doğa yapısına göre, engebeli ve çalışma alanı dar olan yerler için özel olarak üretilmektedir. Fabo mobil sistemleri kendilerine gelen taleplere göre farklı ölçü ve kapasitede olacak şekilde ayarlıyorlar. Mobil sistemlerde kırma işleminden sonra eleme işleminin yapılabilmesi için çeşitli özelliklere sahip elek sistemleri de bulunmaktadır.

Konkasör Seçimi

Tüm sektörlerde farklı firmalar tarafından kullanılabilen bir makine sistemidir. Bu makinelerin seçimleri yapılırken, işletme maliyetleri ve karlılık oranları hesaplanmalıdır. Seçim yapılırken kullanılacağı sektöre göre konkasör özellikleri belirlenmelidir. Tesisin üretim kapasitesi belirlendikten sonra satın alınacak firma özellikleri de dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Büyük bir tesis olan konkasör alındıktan sonra, kurulumunun yapılması ve kullanıma aşamasında sürekli bakımının yapılması gerekir. Satın alınacak olan firmanın işletmelere bu hizmeti sunması gerekir. Fabo web sitesinde sahip olduğu tüm tesis modellerini ve satış yaptığı firmalara sunduğu destek hizmetlerini gösteriyorlar.

Seyyar Konkasör

Çeşitli sektörlerde çalışmalar yapan firmalar çeşitli çalışma alanlarında taş kırma işlemleri için konkasör tesisleri kurulumu yapar ve iş bitiminde bu tesisleri yeni iş alanlarına taşımak isterler. Sürekli çalışma alanı değiştiren işletmeler seyyar konkasör modellerini kullanmak ve bu tesisleri kolaylıkla farklı alanlara taşımak isterler. Bunun için Fabo şirketi işletmelerin ihtiyaç durumlarına göre farklı kapasitelerde mobil konkasör üretimleri yapıyor ve işletmelere temin ediyorlar. Mobil tesisler iş durumuna göre istenildiğinde farklı alanlara taşınabildiği için seyyar konkasör tesisi olarak adlandırılmaktadır. Pratik kullanım özelliklerinden dolayı sağladığı avantajlar daha fazladır.

Firma Desteği

Taş kırma ve bu taşları belirli ölçülere getirmek için kullanılan tesislerin güvenli ve kaliteli olması her zaman önemlidir. Konkasör tesisleri kurulumu yaparken, ihtiyaca göre kırıcı çeşitleri, elek çeşitleri gibi ekipmanlar hep birlikte kurulur. Taş ve kum gibi madde üretimi yapmak için bu tesislere ihtiyaç duyan işletmeler, tesisleri satın aldıkları firmadan tesisleri kullandıkları süre boyunca destek hizmeti alabilmelidir. Bunun için tesis seçimi yaparken, firma destek hizmetleri göz önünde bulundurulması gereken önemli bir konudur. Fabo üretici bir firma olduğu için, satışını ve kurulumunu yaptığı tüm tesisler için desteklerini kesintisiz verdiklerini belirtiyorlar.