Hayranlığa Değer Su: Kolonya

Hepimiz güzel kokuları severiz. Lavanta, mandalina, limon, yasemin, portakal gibi birçok çeşidi bulunan kolonya da18.yüzyıldan günümüze kadar gelmiş bu güzel kokulardan

Hayranlığa Değer Su: Kolonya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hepimiz güzel kokuları severiz. Lavanta, mandalina, limon, yasemin, portakal gibi birçok çeşidi bulunan kolonya da18.yüzyıldan günümüze kadar gelmiş bu güzel kokulardan.  Hafif yapısıyla cildimizi serinletirken aynı zamanda da yatıştırıcı bir etkiye sahip. Önceleri parfüm olarak kullanılan bu ürünü günümüzde daha çok hijyen amaçlı tüketiyoruz. 1882’den günümüze kadar gelen bu kokuyu Misafir ağırlarken, bayramlarda, lokantalarda, hasta ziyaretine giderken, tahriş olan bölgelerde, kişisel bakımda ve birçok alanda kullanabiliyoruz.

138 Yıllık Bir Gelenek

Ülkemizde Ankara, İzmir, Düzce, Eskişehir, Amasya, Balıkesir gibi birçok ilimizin meşhur kolonya çeşitleri de bulunmaktadır. Gelişen sektörle beraber birçok farklı ürünü bulmak artık çok kolaydır. Çeşitli kokularının yanı sıra içerisindeki etil alkol miktarına göre de değişiklik gösteren ürün dünyayı saran Covid-19 virüsüne karşıda ülkemizde en çok tüketilen koruyucu ürünlerden biri. Halk arasında grip ve nezleye karşı yıllardır mikrop öldürücü olarak kullanılan bu ürünün ferahlatıcı etkisi ve anti bakteriyel özellik taşıyor olması da bu tercihimizde en büyük etkenlerden. Yüzyıllık bu gelenek bugün hâlâ önemini koruyor. https://www.cosmetica.com.tr/kolonya/ sayfasından bu ürünü inceleyebilirsiniz.