İtalya'nın En Güzel Köyleri

İtalya Avrupa'nın en çok turist çeken ülkelerinden biri. Ülkenin yüzyıllar öncesine uzanan mimari ve tarihi dokusunu korumayı başarmış olması, sanatsal ve tarihi güzellikleri ile yeme içme alanında üretilen her ürününü marka haline getirmeyi başarmış olması bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi olarak öne çıkar.

İtalya'nın En Güzel Köyleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İtalya’nın büyükşehirlerinin yanı sıra küçük köyleri de her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. İtalya'nın en güzel köyleri olarak nitelendirilen bu köylere artık birçok firma tarafından tur hizmeti sağlanmaktadır. Bu hizmeti en iyi sağlayan Prontotour, İtalya’yı baştan sona gezme olanağı sağlıyor. Tecrübeli rehberler sayesinde İtalya’nın hem önemli yerlerini hem de köylerini gezmek için https://www.prontotour.com/Italya-Turlari adresini ziyaret edin.

 Riomaggiore

            Rengarenk boyanmış ve pencereleri mavi-yeşil panjurlar ile donatılmış evleri ile kıyı şeridinde bulunan köyler arasında en çok tercih edilen ve en beğenilen İtalyan köylerinden biridir. Via Dell Amore isimli aşk geçitleri meşhur olan bu köyde hiçbir yerde benzerine denk gelinemeyecek bir deniz manzarası vardır.

  Vernazza

            Dar ve karışık sokakları ile Venedik mimarisinden izler taşıyan bir köy olan Vernazza, milli park alanı içerisinde bulunmaktadır. Oldukça küçük ve sevimli olan bu köyde İtalyan dondurmasının en iddialı çeşitleri bulunur.

 Manorala

            Cingue Terre bölgesinde yer alan Manorala bu bölgenin sembolü haline gelmiş rengarenk evleri ile bilinir. Bölgenin en iyi şarap üreticilerinin ve dolayısıyla en iyi şaraplarının bu köyde olduğu söylenir. Yamaçlarda kurulu olan köyden yukarıya tırmanarak pek çok tarihi yapıyı görebilirsiniz.

 Monteresso al Mare

            Bulunduğu bölgenin en büyük köyü olan Monteresso al Mare aynı zamanda en geniş plaj sahasına da sahip olması sayesinde her yıl en fazla turist ağırlayan İtalyan köylerinden biri haline gelmiştir. Turizmin her yıl giderek artması ile köy tarihi dokusu bozulmadan genişlemiştir Eski ve yeni köy olarak adlandırılan bu iki bölge arasındaki ulaşım tünel ile sağlanmaktadır. Meydanda bulunan 13. Yy yapım tarihli San Giovvani Batttista isimli kilise ve deniz tanrısı olarak kabul edilen Neptün heykeli köyde bulunan en önemli yapılardır.

 Corniglia

            Cingue Terre bölgesindeki diğer köylerin tam ortasında bulunan, bölgenin en küçük köyü Corniglia köyünde rakım ortalama 100 metredir ve denize direkt bağlantı yoktur. Köye eskiden yalnızca Lardarina isimli 382 basamaklı merdiveni yürüyerek ulaşılabilirken günümüzde araç ile ulaşım mümkündür. Muhteşem bir manzaraya sahip olan bu küçük köyde yöresel lezzetlerin tadına varabilir ve tarihi binaları ziyaret edebilirsiniz.

 Moena

            La Turchia olarak da bilinen, Türk köyü olarak ünlenmiş Moena, Osmanlı döneminde bu bölgeye yerleşen bir yeniçeri tarafından kurulmuş. Günümüzde köyde Türkçe konuşan kimse olmasa da doğal güzellikleri ve sadeliği ile ziyaret edilmesi gereken köylerden biri olarak görülmektedir.

 Alberobello

            Güney İtalya’da bulunan, Trulli isimli kubbeli kulübe şeklindeki şirin evleriyle ünlenmiş Alberobello köyü son yıllarda en çok turist ağırlamış köylerden biridir.

 Nemi

            Roma’ya yakın bir dağ köyü olan Nemi aynı zamanda Papa’nın yazlığına da komşudur. Köy dağ çileği ve dağ çileğiyle yapılan tatlıları ile meşhurdur.