Kamburluk önleyici korse işe yarıyor mu?

Duruş bozukluğunu ve buna bağlı olarak meydana gelen birtakım ortopedik rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan kamburluk korsesi, omurganın düzelmesine etki eden bir aparattır.

Kamburluk önleyici korse işe yarıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Duruş bozukluğunu ve buna bağlı olarak meydana gelen birtakım ortopedik rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan kamburluk korsesi, omurganın düzelmesine etki eden bir aparattır.

Kamburluk Önleyici Korse Nedir?

Eğri durmaya bağlı olarak zaman içerisinde omurgada eğrilik meydana gelmektedir. Bu eğrilik zaman içerisinde omurga kemiklerinin kaymasına ve kemiklerin arasında bulunan sinirlere baskı yapmasına neden olmaktadır. Sinirlere yapılan baskı sırt ve bel bölgesinde ağrı meydana getirir. Kemiklerde meydana gelen bu bozulma zaman içerisinde kürek kemiklerinin yanlara doğru açılmasına ve sırtta kavis oluşmasına neden olur. Bu oluşumun adı kamburluk yani tıp dili ile kifozdur. Kamburluk derecesi arttıkça sırtta oluşan ağrılarda da artış gözlemlenmektedir. Kamburluk önleyici korse modelleri omurganın düzleşmesine yardımcı olarak omuz, boyun ve bel bölgesindeki oranın ideal düzeye gelmesini sağlar. Aynı zamanda kamburluğun düzelmesine de destek olarak dik durmaya yardımcı olur. Kamburluk erkenden önlenmediğinde ilerler ve tedavisi için cerrahi bazı uygulamaların yapılması gerekebilir. Bunlara gerek kalmadan kifoz korsesi ile dik duruş sağlanabilmektedir.

Kamburluk Önleyici Korse Ne İşe Yarar?

Dik durmaya yardımcı olan kifoz korsesi, sırt ve bel bölgesindeki ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Üzerinde bulunan manyetik mıknatıslar sayesinde kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur ve aynı zamanda öne doğru çöken omuzları hizaya getirerek duruş düzeltici bir etki meydana getirebilmektedir. Kambur duruş daha çok ergenlik döneminde başlar ve ilerleyen zamanlarda kamburluk rahatsızlığının oluşmasına neden olur. Kamburluk önleyici sırt korseleri ile kifoz oluşumu önlenebilir. Aynı zamanda duruş bozukluklarını düzelterek eğik durma sonucunda oluşan göğüs kafesinin daralması gibi durumların ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Dik durmak kişinin özgüvenli olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle kamburluk önleyici korseler fiziksel olarak iyileştirme sağlayarak psikolojik sağlığa da katkı sağlayabilmektedir.

Dik Duruş Korsesi Nasıl Kullanılır? Nasıl Takılır?

Kambur duruşun ve kamburluğun önlenmesine destek olan dik duruş korselerinin kullanımı oldukça basittir. Gün içerisinde kıyafetlerinizin altına rahatça takabilirsiniz. Oldukça rahat kumaşlardan elde edilen bu korselerin yan taraflarında kemerler vardır. Bunlar dik duruşu ayarlamak için sıkılaştırılabilir ya da gevşetilebilir. Omuzları hafifçe geriye çeken bu korse modeli aynı zamanda bel bölgesinde de vücudu tamamen kavrar. Nefes alabilen kumaşlardan elde edildiği için cildi tahriş etmezler. Dilerseniz kıyafetlerin altına, dilerseniz kıyafetlerin üstüne giyebilirsiniz. Tam etki görebilmek için yaklaşık olarak 3 hafta yani 21 gün düzenli olarak kullanılması önerilmektedir. Günde birkaç saat takmak yeterli olacaktır.

Kamburluk Önleyici Sırt Korsesi Kullananlar ve Yorumlar

Gerek duruş bozukluğunu düzeltmek, gerekse sırt ve bel bölgesindeki ağrıların azalmasını hafiflemesini sağlamak için tercih edilen bu sırt korseleri hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılabilmektedir. Dik durmaya yardımcı olan kamburluk önleyici korse kullananlar etkilerinden oldukça memnun kaldıklarını ve sırt ağrılarında azalma oluştuğunu belirtmektedirler.