Kipa, çalışma hayatında engelleri kaldırıyor

Kipa, İş Kanunu ile belirlenen toplam çalışanların yüzde 3'ü oranında engelli personel istihdamını yakalamayı başardı. Kipa toplam 5.801 personelinin yüzde 3'üne denk gelen 187 engelliye iş imkanı sağladı.

Kipa, çalışma hayatında engelleri kaldırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avantajlı alışverişin adresi Kipa, engelli istihdamı konusunda gösterdiği hassasiyetle de öne çıkıyor. Kipa, İş Kanunu’da yer alan mevcut çalışanların yüzde 3’ünün engelli olması yükümlülüğünü yerine getirmeyi başardı. Toplam 5 bin 801 çalışanı bulunan Kipa, 187 engelli çalışanıyla yoluna devam ediyor.Kipa’da en fazla engelli personel İzmir’de çalışırken onu ikinci sırada İstanbul ve Muğla ve üçüncü sırada Balıkesir izliyor. Kipa’daki engelli personel en fazla reyon elemanı ve kasiyer olarak çalışıyor.

Kıraç: Rakamlar bizi sınırlamayacak

2014 yılında İŞKUR’dan “en çok engelli istihdamı yaratan şirket”, “en çok istihdam yaratan şirket” ve “en çok kadın istihdamı yaratan şirket” ödülünü alan Kipa, 2016 yılındaki engelli çalışan saysıyla da sosyal duyarlılığını sürdürüyor. Kipa yasal kotanın dahi üstüne çıkan engelli çalışan sayısı ile sektörüne örnek oluşturuyor. 

Kipa Personel, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Remzi Kıraç, “İçinde yaşadığımız toplumun daha iyi bir yer olması adına çaba gösteriyoruz. Engelli istihdamıyla ilgili yaptığımız çalışmalar, yasaların bize koyduğu zorunluluklar ile sınırlı değil. Yaratmaya çalıştığımız ‘engelsiz’ çalışma ortamıyla çalışma arkadaşlarımıza kariyer fırsatları sunuyoruz.” dedi.