Kuaförler EKSA'da eğitime girdi

Trakya bölgesinde tesettürlü bayanların tercih ettiği bir isim olan ve Türkiye'de birçok ilde düzenlenen Türban Bağlama eğitimleriyle marka haline gelen Hidayet Uluğ, bugün Silivri'de EKSA güzellik salonunda meslektaşlarına eğitim verdi.

Kuaförler EKSA'da eğitime girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 20 bayan kuaförüne “Gelinlerde Türban Bağlama “ incelikleri ve teknikleri üzerine verilen eğitim, Silivri’nin en büyük ve modern Güzellik salonu olan EKSA güzellik salonunda gerçekleştirildi.

“10 yıldır türbanla alakalı eğitimler vermeye başladım ve türbanı daha çok modernleştirmeye çalışıyorum” diyen Hidayet Uluğ “ Burada olduğu gibi arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza türbanın inceliklerini ve tekniklerini öğretiyoruz. Biliyorsunuz türban her yerde çok önemli açık gelinlerimiz olduğu kadar kapalı gelinlerimizde çok var. Ama modern gelinler olsunlar istiyorum o yüzden bunun bir öncülüğünü yapayım istedim. Bugünde Nuray hanımın yanındayım, sağ olsun kapısını açtı bizlere, arkadaşlarımızda türban eğitimi alıyorlar. Ordu’dan, Tekirdağ’dan, İstanbul’dan ve köylerden gelen arkadaşlarımız var. İnşallah güzel bir eğitim olur, dolu dolu bir eğitim olsun istiyorum. Ekstra Antalya’ya da gidiyorum 300-400 kişilik eğitimlerimiz oluyor. Bu eğitimlerin sürekli olmasını istiyorum, öğrenmeyen kalmasın türban tasarımını. Adnan Akat’a bağlıyız, Morfose ekibinin eğitmeniyim ben, kursun bitiminde kursiyerler sertifikalarını alacaklar zaten önemli olanda bu” dedi.

Konuşmalarına devam eden Uluğ özellikle EKSA Güzellik Salonunu tercih etmesinin sebebini şu sözlerle anlattı “Bu mekanı seçmemizin en önemli sebebi çok temiz, çok ferah Nuray hanımın zaten kendisi yetiyor. Nuray hanımın güler yüzünü mekânına yansıtmış zaten belli, hem de arkadaşımı çok yakın gördüm. Türbanda çok mükemmel çalışmaları var. Silivri için bulunmaz bir şey Nuray Hanım, bana göre mükemmel yani böyle eğitimi seven arkadaşımın yanında bulunmak istedim o yüzden bugün buradayım” dedi.

Antalya’da da eğitim vereceğini söyleyen Uluğ “Eğitimlerimiz aydan aya oluyor genel olarak sezon yaklaştığı için bu tarihi seçim sezondan önce bu tarihi vermek istedim. Nisan ayının 20’sinde ve 24’ünde Antalya eğitimlerimiz olacak ondan sonra Mayıs ayın da tekrar burada eğitimlerimiz devam edecek, günlük eğitimlerimiz de olacak bire bir eğitimimizde olur ben direk sadece kendim gelip, kendim eğitim almak istiyorum diyen arkadaşlarımıza kapılarımız açık gelip alabilirler. Zaten Nuray hanıma yakınlar Silivri’deki arkadaşlarımız Nuray hanıma da gelip eğitim alabilirler. Bana sanal alemdeki Facebook adresimden ulaşa biliyorlar zaten 13 bin takipçim var şuan benim. Genel olarak türbanda daha çok tanındığım için kişiler bana kolayca ulaşabiliyorlar” dedi.

Eğitim görenlerin çeşitli ödüller de alacağını söyleyen Uluğ “Bende aldım tabi ki önceden eğitimlerimi ,doğaçlamalarla kendimi geliştirdim ki inşallah arkadaşlarımda öyle olacak .Nuray hanımdan da öncelikle onu istiyorum, özellikle bu saatten sonra bizimle çalışmasını istiyorum ,çok beğendiğim bir arkadaş ,arkadaşlarımızdan da istiyorum. Antalya’da ekstra yarışmalarımız olacak Türkiye 1.si, 2.si ve 3.sü’nü belirliyoruz. Plaket ve ödülleri olacak bunlar onlar için bulunmaz bir şey örneğin; Ordu’dan gelen arkadaşım plaketiyle dönüyor bu Ordu’da büyük bir şey yani bana göre” dedi.

Bunun yanı sıra konuşmalarına devam eden Uluğ eğitim gören kişilerin çok çabuk işi kavrayabileceğini  söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sertifikayı zaten eğitim görenler iş yerlerine asacaklar, Nuray hanımda ekstradan asacak türbanda zaten sanatlarını konuşturuyorlar, o sertifikayla kendilerini geliştirecekler, üzerine katacaklar sonrada onlarda tabi ki bizim arkamızdan gelen arkadaşlarımız olacak eğitmene kadar gidiyor, eğitmen olacaklar, yani sonuçta kesinlikle ben şuanda farklı bir eğitmen bulsam daha üstüne koya bileceğim bir şeyler olsa diyorum. Ben bu tür organizasyonlarda jüri başkanıyım zaten, 1. olan arkadaşımdan o kadar şeyler gördüm ki yani benim hiç bilmediğim şeyleri bile arkadaşım ilk defa yapıyordu, oradan bir şeyler kazandım. Yalnız kendini çok beğenmişlikten ziyade ben çok biliyorum demeyeceksiniz, bilmiyorsunuz, eminim burada ki arkadaşlarım bazı teknikleri daha iyi biliyordur. Özellikle gelmeden öncede söyledim mutlaka benimle görüşün sizden de alabileceğim şeyler olsun istiyorum. Türbanda kesinlikle sınır yoktur istediğiniz kadar şekillendire bilirsiniz. Eğitim gören bir kişi ilk iki eğitimde de işi kapabilir ama “ben bu işi geliştireceğim Antalyalara gideceğim Hidayet hanımla beraber orada da daha farklı tasarımlar sunacağım” derse daha üstüne çıkar” dedi.

Türban tasarımı konusunda Silivri’de tek olan EKSA Güzellik Salonunun sahibi Nuray Sarı “Türban tasarımıyla ilgili kapalı bayanların ilgisi çok büyük, bu ilgiyi ben Silivri’de de görüyorum. İşletme sahibi olsun, olmasın gelin tasarımını herkes öğrenebilir ve kolayca iş bulma imkânını da yakalayabilirler. Hidayet hanımında bu konudaki çalışmalarını beğeniyorum salonumun kapıları bu konuda her zaman açık herkes gelip öğrenebilir” şeklinde konuştu.

Son olarak türban tasarımı eğitimi görmek için Ordu’dan Silivri’ye gelen Derya Öztürk görmüş olduğu eğitim hakkında konuşarak şunları söyledi “Biz küçük bir şehirde olduğumuz için orada çok fazla eğitim olmuyor. Genel eğitim merkezleri İstanbul, Hidayet hanımı da Facebook üzerinden paylaşımını gördüm. Kendisiyle konuştum gelmeye karar verdim. Çünkü yaptığı modelleri gördüm daha önceki tasarımlarını izlediğimiz için gelme istediği duydum. Ben eğitimleri çok seviyorum bulduğum fırsatları kaçırmıyorum” dedi.

EKSA güzellik salonunda verilen eğitim saat 17.00’ye kadar sürerken eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.