Silivri'de ilki yaptılar, una ÜN kattılar

Fırın işletmecisi Zafer Erik, bugün açılışını yaptığı butik fırını ile Silivri'de bir ilki gerçekleştirdi. 'Una ÜN kattık' sloganı ile yola çıkan Erik, hamur taşıma sistemini Silivri'ye getirmiş oldu.

Silivri'de ilki yaptılar, una ÜN kattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Ekmek Fırını işletmecisi Zafer Erik, Kolan Hastanesi yanında yer alan ikinci fırınını bugün yapılan açılış ile faaliyete geçirdi. Silivri Organizasyon tarafından üstlenilen ve ekmek konsepti ile hazırlanan Ünlü Ekmek Fırını’nın açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, fırın işletmecileri ve vatandaşlar katıldı.

Çalışma sistemi ile Silivri’de ilk

“Butik Fırın” konsepti ile hizmete giren Ünlü Ekmek Fırını, hizmet verme yöntemi açısından Silivri’de bir ilki gerçekleştirdi. Hamur taşıma yönetimini kullanarak ekmek üretecek olan Zafer Erik, bu yöntemi kullanan İstanbul’daki sayılı fırınlar arasına da ismini yazdırmış durumda. İşletme, ekmek çeşitlerinin yanı sıra; tatlı ve tuzlu kurabiye, yaş pasta, şerbetli tatlı çeşitleri, simit ve poğaça çeşitleri ile de hizmet verecek.

Erik ve Yılmaz davetlileri bilgilendirdi

Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu öncesinde; temel ihtiyacımız olan ekmek üzerine çalışıldığını ve ne kadar önemli bir iş yapıldığını hatırlattıktan sonra MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz ve SİBESO Başkanı Nuray Koçer ile birlikte hayırlı olsun temennisinde bulunarak kurdeleyi kesti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra hep birlikte işletmeyi gezen davetlilere İşletme Sahibi Zafer Erik fırın hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Erik: Örnek alsınlar diye yaptık

Ünlü Ekmek Fırını işletmecisi Zafer Erik, faaliyete geçirmiş olduğu butik fırın ile ilgili şunları söyledi:

“Ferhat Başkan’ımıza teşekkür ediyorum öncelikle çünkü yaptığımız bu işte en çok emeği geçen kendisi oldu. Biz bunu yapalım, görsünler ve diğer fırıncılar da örnek alsın diye bunu yaptık. İnşallah daha iyi olur ve daha iyi yerlere gideriz. Fırıncılığın düştüğü yerlerden daha güzel şeyler olur.”

Yılmaz: Umarım bütün fırıncılara örnek olur

Ünlü Ekmek Fırını’nın konsept bir fırın olarak adını ilkler arasına yazdırdığını ve bu konseptin diğer tüm fırıncılara örnek olması gerektiğini belirten Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:

“Bu fırın konsept bir fırın. Diğer fırınlardan farklı olarak taşıma sistemine geçmeyi kabul eden bir fırın. ‘Unlu mamüllerin ekmek çıkartamaz’ kalıbını yıkan bir fırın. Ruhsatlı bir fırınla bir anlaşma yapıp hamuru işleyip soğuk hava depomuza getiriyoruz. Bu fırında da pişirip satışını yapıyoruz. Yönetmelik buna izin veriyor. Bunun üzerine uzun uzun çalıştık. Yönetmeliğin detaylarını inceledik. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’müzden bilgiler edindik. Bu sisteme geçtik. Silivri’de yoktu bunu Silivri’ye kazandırdık. İstanbul’da da sayılı olduğunu biliyorum. İstanbul’a da katkısı olacaktır. Fırıncılara bir örnek olacaktır. Bu yelpazeyi geliştirmek aslında fırıncıların elinde. İş istihdamı sağlamak için, ekmek israfını kesmek için, hijyenik şartları yerine getirmek için bütün hepsinin totalinde güzel bir meslek erbabı olmak için bu fırın konsepti önemliydi. Biz bunu başardığımıza inanıyoruz. Umarım bütün fırıncılara örnek olur. Zafer Erik’i de bu taşın altına elini soktuğu için ayrıca tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.”