Ukrayna'da Eğitim ve Yaşam Koşulları Nasıl?

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği ülkelerden biri de Ukrayna oluyor.

Ukrayna'da Eğitim ve Yaşam Koşulları Nasıl?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında yaşamın çok daha ucuz olması, yurt dışında eğitim konusunda ülkenin lokomotif özelliklerinden biri haline geliyor. Konaklama ve yeme içme masraflarının diğer Avrupa ülkelerine nazaran çok daha makul rakamlarda olması elbette başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede öğrencilerin dikkatinden kaçmıyor.

Öncelikle öğrencilerin bu ülkede rahatlıkla ev kiralayabileceğini ya da bir ailenin yanında kalabileceklerini belirtmek lazım. Elbette yurt seçeneği de bulunuyor ancak Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ev kiraları 400 Dolar civarında olunca öğrenciler ev kiralamayı daha cazip bir seçenek olarak görüyor.  Diğer kentlerde kira ücretleri çok daha düşük rakamlara geriliyor.

Türkiye’den Giden Gençler Ukrayna’da Zorlanmıyor!

Hava koşulları ise öğrencileri zorlamıyor. Ilıman kara iklimine sahip ve Türkiye’den giden gençler bu ülkenin iklimine uyum sağlamakta zorlamıyor. Ayrıca tüm ülkede doğalgaza dayalı merkezi ısıtma sistemi bulunuyor. Haftanın her günü sıcak su ihtiyacı da karşılanabiliyor ve ısınma giderleri de minimum rakamlardan oluşuyor.

Ülkenin en önemli kentlerinden biri de Odessa! Pek çok ünlü yazarın yaşadığı bu kentte 22 üniversite bulunuyor. Bu yüzden öğrencilerin büyük bölümü Odessa’da bulunan okullarda eğitim almayı tercih ediyor ve konaklamak için de haliyle bu şehri seçtiğinden daha düşük kira ücretleri ile karşılaşıyor. Ukrayna’da ayda sadece 12 dolar gibi düşük bir ücret karşılığında sınırsız internet aboneliği alınabiliyor. Yurtlarda internet erişi için biraz daha yüksek rakamlarla ödeme yapmak gerekiyor.

Ukrayna’da eğitim…

Ülkede tam 312 üniversite olduğunu biliyor musunuz? Akademik kadrolarının son derece başarılı olması tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Üniversitelerin yıllık harç fiyatları da gayet düşük ve bu nedenle bütçe sıkıntısı yaşayan öğrenciler de rahatlıkla Ukrayna’da eğitim alabilir. Yıllık 2000 ila 300 USD arasında bir harç ücreti yeterli oluyor. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için ICES Turkey internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Diploma ya da vize alma gibi konular başta olmak üzere bu ülkede eğitimle ilgili merak ettiğiniz soruların detaylı yanıtları bu sitede mevcut.