Yolcu taşıma sektöründe 'Fahrettin Kaya' farkı

Marmara Ereğlisi, Özkeşan Turizm firmalarının ardından FK Beylikdüzü seyahat firmasının da kuruculuğunu yapan İşadamı Fahrettin Kaya, yeni şirketi ile ilgili SHA'ya bilgiler verdi.

Yolcu taşıma sektöründe  'Fahrettin Kaya' farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1977 yılından bu yana ticaretin her kademesinde bulunduğunu belirten Fahrettin Kaya, Marmara Ereğlisi, Özkeşan Turizm firmalarının ardından FK Beylikdüzü seyahati de kurdu. 1977 yılından bu yana Ünlü firmaların bayiliği, İnşaat müteahhitliği, Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı, Spor kulübü başkanlığı, çeşitli STK’larda yöneticilik yapmış olan Kaya 1994 yılında İstanbul’a yerleşme kararı aldı. Marmara Ereğlisi, Özkeşan Turizm firmalarının kuruluşunda aktif rol alan Kaya, sektörün en güvenilir isimlerinden biri olarak tanınıyor.
 
“TRAKYA HALKI FİRMALARIMIZA SAHİP ÇIKTI”
Fahrettin Kaya, 1953 yılında Kars Kağızman Çiçekli köyünde doğdu. Hayatımdaki en büyük desteği Babam Abdülmecit Kaya’dan aldım diyen Kaya, “İlk giyim mağazasını Eleşkirt’te açtım.1980 yılında Vakko ve AEG bayiliği,1986 yılında Müteahhitlik, Canlı hayvan ticareti, Çeşitli STK’larda yöneticilik, Eleşkirt Lisesi Okul Aile Birliği başkanlığı, Anavatan Partisi ilçe Başkanlığı, Eleşkirtspor kulübü başkanlığı yaptım.1994 yılında İstanbul’a yerleştim. İlk işe tekstil ile başladım. Daha sonra BP bayiliği alarak petrol işine girdim. 2005 yılında Marmara Ereğlisi –Silivri arası minibüs hattının kurucuları arasında yer aldım. 2008 yılında Öz Keşan Turizm’in kuruculuğu yaptım. Trakya halkı firmalarımıza sahip çıktı. Hizmetimizi beğendiler. Buda bana cesaret verdi. Baktık ki Kapaklı-Çerkezköy-İstanbul arasında bir ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşımız Silivri’ye kadar geliyor, Silivri’den tekrar aktarma yapmak zorunda kalıyor. İhtiyaç olduğunu gördüm, bu nedenle bu güzergâha bu araçları çalıştırmaya karar verdim” dedi. 
 
“45 DAKİKADA BİR SERVİS KALDIRIYORUZ”
FK Beylikdüzü Seyahat ile de kısa bilgiler veren Fahrettin Kaya, “Şu an için sabah 07.00 ile akşam 20.00’ye kadar 45 dakikada bir servis kaldırarak karşılıklı olarak hizmet veriyor. İstanbul’a giderken E-5 karayolunu dönüşlerde de Otobanı kullanıyoruz. Yolculuk en fazla 1 saat sürüyor. Tüm ilçelerde yazıhanelerimiz mevcut, Şu an 6 araçlar hizmet veriyoruz ancak ileriki günlerde araç ve personel sayımızı artacak, fiyatlarımız da gidiş dönüş 25,tek gidiş ise 15 lira, zamanla araç seferlerimiz artacak ve 30 dakikada bir servis kaldırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
GENÇLERE TAVSİYEM “DÜRÜST OLSUNLAR”
40 yıllık ticari tecrübesiyle gençlere de tavsiyelerde bulunan Kaya, “Her işe talip olmasınlar, yapabilecekleri işlere talip olsunlar. Talip oldukları işlerli de düzgün yapsınlar. Dürüst ve ahlaklı olsunlar.
 
PARA HER ZAMAN HAYATIMDA İKİNCİ PLANDA OLDU
Bu yaşa kadar kazandığım en büyük hazine dürüstlüktür. Çalışmaktan hep haz duydum. Menfaat karşılığında kimseyle dostluklar yapmadım. Para her zaman hayatımda ikinci planda oldu. Benim en büyük hedefim insanlara hizmet etmek, yaptığımızı kurduğumuz firmalardan dolaylı olarak 1000 kişiden fazla insan hayatını kazanıyor. Bundan daha güzel bir iş olabilir mi, bir kişinin para kazanmasına vesile oluyorsunuz bundan daha güzel bir kazanç olabilir mi, dediğim gibi insanlara hizmet etmekten daha güzel bir iş olamaz, bu insanlar için bu memleket için canımı veririm” dedi.