Zayıflamak İsteyenlere 'GOJİ BERRY'

Son dönemlerde adı sıklıkla duyulan goji berry bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Kuru üzüme benzetilen kırmızı renkli bitki, en çok kilo verdirdiği için tercih ediliyor.

Zayıflamak İsteyenlere 'GOJİ BERRY'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu alternatif tıp ve doğal ürünler arasına ismini ekleyen goji berry, popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle zayıflamak isteyen kadınların tercih etmeye başladığı doğal bir ürün olan goji berry ya da Türkiye’de bilinen adıyla kurt üzümü, faydalarıyla kendisinden sıkça söz ettiriyor. Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen “goji berry”, içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde vücudu koruyor. Bitkinin vücut yağ oranını azalttığı, uyku düzensizliklerini engellediği, hafızayı güçlendirdiği, hastalıkların iyileşme hızını arttırdığı ve hatta kanser tedavisine yardımcı olduğu belirtildi.

"BU BİTKİNİN KULLANIMI OLDUKÇA BASİT"
Boyut olarak kendisi küçük olan bitkinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten Silivri Kuruyemiş’in 3.kuşak temsilcisi Aydın Karabulut, son dönemlerde ’goji berry’e çok fazla talep olduğunu aktardı. Karabulut, “Bu bitki kanı temizliyor, enerji veriyor, ödem atmaya yardımcı oluyor, yağları eritiyor, kilo verdiriyor ve kanser tedavisine yardımcı oluyor. Bunun yanında vücuda direnç sağlıyor ve enerji veriyor. Son dönemlerde kilo vermek isteyenler sıkça bu bitkiyi soruyor. Kullanımı da oldukça basit, Günde Sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün kullanılıyor. İsteyenler 15 - 20 adet aç karnına yiyor, isteyenler de bir tatlı kaşığı bitkiyi çay gibi demleyip içiyor” dedi.