ÇED Toplantısında gerginlik !

Silivri'nin Seymen mahallesinde yapılması planlanan Çöp İstasyonu ÇED Toplantısı bugün köy kahvesinde yapılmak istendi. Ancak toplantıyı yöneten görevlinin, tepki gösteren vatandaşlara sarf ettiği sözler üzerine gerginlik yaşandı. Duruma Jandarma ekipleri müdahale etti.

ÇED Toplantısında gerginlik !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Çevre Yönetimi Sanayii ve Tic. A.Ş. tarafından Silivri’nin Seymen mahallesinde ‘Katı Atık Depolama Tesisi’ nin ÇED toplantısı bugün köy kahvesinde düzenlendi. Sabah 11:00’de başlayan toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye meclis üyeleri, Çevre derneği, STK ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“DİNLEMEK İSTEMİYORSANIZ DIŞARI ÇIKIN”

Köy kahvesini hınca hınç dolduran vatandaşları bilgilendirici sunum yapıldığı esnada vatandaşlardan biri soru sormak istemesi üzerine toplantıyı yöneten görevlinin “Rahatsız olduysanız dışarı çıkın” demesi üzerine ortam gerildi. Görevlinin “siz neredesiniz, dinlemek istemiyorsanız dışarı çıkın “sözleri üzerine de duruma tepki gösteren AK Parti Belediye meclis üyesi Mutlu Bozoğlu ve CHP Belediye Meclis üyesi Semih Ayeş “Siz burada vatandaşa bağırmazsınız. Bizler köyümüzdeyiz. Halka bu şekilde davranamazsınız. Buraya konuyu anlamaya gelmiş vatandaşı dışarı çıkın diyemezsin” diyerek görevliyi sert bir şekilde uyardı.


Toplantıyı dışarıdan izleyen köyün kadınları ise kahvenin camlarına elleriyle vurarak durumu protesto etti.

“MİKROFONU ELİNDEN ALMAK İSTEDİ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da görevli memurun davranış ve üslubuna tepkisine göstererek “Görüşü alınacak kurumların içerisinde Belediye yok, vatandaşların bu saate kadar sizi sabırla dinlemelerine ve tepkilerini anlayışla karşılamanız gerekirdi” sözleri üzerine görevli, Belediye başkanın Işıklar’ın elindeki mikrofonu almak istedi.

JANDARMA EŞLİK ETTİ
Belediye başkanın elinden mikrofonu alan görevli memur, toplantıyı bitirdiğini ilan etti. Bu esnada herhangi bir fiziki müdahaleye karşı görevli Jandarma ekipleri görevlileri araçlarına kadar eşlik etti.


Toplantının tüm detayları haberin videosunda