Seymen örnek köy olur mu?

Muhtar Bahattin Gença ile birlikte Seymenlilerle buluşan CHP'liler talep ve sorunları konuşup, çözüm için ortak hareket zemini hazırlıyor. Seymenliler Katı Atık Aktarma istasyonu mağduriyetleri ve yıllardır alamadıkları hizmetleri dile getirirken, Silivri Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Seymen'e verdiği Örnek Köy projesi sözünün takipçisi olacaklarını ifade etti.

Seymen örnek köy olur mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü yöneticileri, Berker Esen Başkanlığında, İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu, CHP Silivri Belediyesi Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediye Meclis Üyeleri Ersin Taşkın, Gökhan Yonat geçtiğimiz Salı akşamı, Alipaşa'dan sonra Seymen'de vatandaşlarla buluştular. CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in eşi Buse Esen de CHP'nin Seymenliler'le “Gelirsen, düşünürsen, söylersen mahallemizin sorunlarını birlikte çözeriz” motosu ile gerçekleştirdiği buluşmaya destek verdiler.

CHP'liler toplantı alanına çarşı esnafı ve kahvehanelerdeki vatandaşları selamlayarak  geçtiler. Seymen'in yeni seçilen muhtarı Bahattin Gença selamlama konuşmasının ardından sözü CHP İlçe Başkanı Berker Esen'e bıraktı.

ESEN, GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Esen, “Beraber düşüneceğiz, fikirlerimizi paylaşıp birlikte çözüm bulacağız. Açıkça her şeyi konuşacağız, biz buraya herhangi bir kurumun savunucuları olarak gelmedik, talep ve eleştirilerinizi almaya ve çalışmalarımızı anlatmak için buradayız. Önerilerinizi bekliyoruz…” dedi.

Esen, Seymen'de İBB'ye ait geçtiğimiz dönem itirazlarına rağmen bölgemize yapılan katı atık tesisinin yol açtığı kötü koku sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşturulduğunu belirtirken, “Göreve gelir gelmez İBB Meclis Üyelerimizle beraber İBB genel sekreterimizi ziyaret ettik ve konuyla ilgili bilgi verdik. Gelen çöplerin bekletilmeden yakıLması ve metan gazına dönüştürülerek enerji üretimine kısa süre içinde başlanıyor. İnşallah ay sonu itibariyle koru sorununu %95 oranında ortadan kalkmış olacak” şeklinde bilgi verdi.

EKSİK OLAN KÖYLERDE PAKET ARITMALAR YAPILACAK

“Atık sular derelere boşalıyor İSKİ yöneticileri ile görüştük talepleri ilettik, 7 köyümüzde paket arıtma tesisi yok. En kısa sürede faaliyete geçecek” diyen Esen, “Seymen'deki yer şahıs arazisi kamulaştırması yapılıp paket arıtma tesisi olacak” ilavesini yaptı.

YAĞMUR SUYU KANAL EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK

Esen, devamında “Yakın zamanda sel felaketi geçirdik hasar tespiti yaptık birçok köyde yağmur suyu kanalı eksik. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda İSKİ ve Yol Bakım'dan takip edildi yapılacak. Seymen'e de yağmur suyu kanalı yapılacak” bilgisini verdi.

BALCIOĞLU: 10 YIL BOYUNCA HEP ELEŞTİRDİK ŞİMDİ HİZMET SIRASI BİZDE

Bir vatandaşın “Ekrem İmamoğlu'ndan selam getirdiniz mi?” sorusu üzerine söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İBB Başkanının selamını iletti ve şöyle konuştu: “10 yıl boyunca hep eleştirdik şimdi hizmet sırası bizde… İBB'de iki seçim yaşadık, bu süreç dünya demokrasi tarihine adını yazdırdı. Göreve başlamamız engellendi. Şu anda da engellerle boğuşuyoruz İBB'de. Bilmenizi isteriz ki bunlara takılmadan ortak yönetim masası çerçevesinde 16 milyona hizmet için dur durak bilmeden çalışıyoruz.

Dert sahibi olmayan dertlinin halinden anlamaz. Bizim derdimiz Silivri, 35 mahallesi, seçim ve oy kaygısı olmadan hizmet için buradayız.

İnsan neresi acırsa canı oradadır bizim en büyük konumuz vatandaşlarımıza hizmetkar olmak bunun için her zaman sizin yanınızda olacağız.

İBB'nin Ekrem İmamoğlu ile tanışması Silivri için büyük bir fırsat. Çok değerli topraklarımız var ama biz Kanal İstanbul ile uğraşıyoruz ve deprem, mülteci sorununu çözmemiz gerekirken ve de asıl sorun ekonomiyken. Sorunları halı altına süpürme şansımız yok.”

Balcıoğlu sözlerini İBB'nin deprem önlem çalışmaları hakkında bilgi vererek sürdürdü.  

SEYMENLİLER HİZMET AYRICALIĞI İSTEDİ

Toplantıda söz alan Seymenliler hizmet ve yatırım konusunda ikinci planda kalmalarından dolayı sitem ettiler. Özellikle katı aktarma istasyonunun bölgelerinde yapılmasından ve zararlarına en yakın maruz kalmalarından sebep hizmet ayrıcalığı ve önceliği talep ettiler.

Seymenliler yollar konusunda da şikayetlerini ifade etti.

YOL TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda söz alan Seymen Muhtarı Bahattin Gença, “2013'te alt yapımız bitti ancak yollar yapılmadı” derken Berker Esen, “2,5 km'lik ana yol ve ara yollardan söz ediyoruz bildiğim kadarıyla. Anayol İBB tarafından yapılacak, ara yollar ile ilgili ilçe belediyesi talepte bulundu bize geldi talep. Takdir edersiniz ki bir salgın dönemi yaşadık. Salgının İBB'ye maliyeti 6 Milyar TL.  İBB Başkanı 4,5 Milyar'lık borçlanma istedi, 600 Milyon TL verildi para da zaten İSKİ müteahhitlerinin alacaklarına gitti.

KIRKICI, İBB'NİN ÖRNEK KÖY PROJE SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Silivri Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, “En mağdur köyümüz Seymen, çöp geldi hizmet yok. Hizmetlerin arttırılması konusunda size bir söz vermemiz lazım. Yollar bozuk, sosyal anlamda bir çalışma yok farkındayız. Bunların yerine getirilmesi için çalışacağız. Ekrem bey Silivri'ye son geldiğinde bir söz verdi… “Anadolu yakasına yaptık, Avrupa Yakasında örnek köy projemizi Seymen'e gerçekleştirelim” dedi. Bu proje ile tüm hizmet beklentileri ve yol açılan zararların telafisi gerçekleştirilmiş olur. Bu konuda bizler sizinle birlikteyiz…”

“BU SORUNU DEVLETİN ÇÖZMESİ LAZIM”

Tarım arazilerinin parçalanarak kaçak şekilde imara açılması ile ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Örümcek ağası gibi her taraf sarıldı” ve “Köyün kenarı köy gibi oldu…” derken Kırkıcı bununla ilgili de açıklama yaparak şöyle konuştu: “Parselasyon deniyor ancak aslında hisse satışı yapılıyor. Devlet bunu çözemiyor ama istese çözebilir. Belediye mücadele ediyor ama bu yeterli olmaz, devletin bu mevzuyu çözmesi lazım.”

İMAR SAHASININ GENİŞLETİLMESİ TALEBİ

Seymen halkının mahallelerinin imar sahasını genişletme taleplerini de değerlendiren Silivri Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve geçmiş dönem İmar Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Süheyl Kırkıcı, “ Bu konuda yetki İBB'de. Geçmiş dönemlerde yapılan planlamada sadece yerleşim alanına imar hakkı şeklinde yasallaşmış. Talebiniz imar sahanızın genişletilmesi yönündeyse yetkililere bildirebiliriz, takibini de yaparız.

Aslında sorun şurada köyün planlaması sağlıklı şekilde yapılmamış, hepsi gözden geçirilmeli. Neden plan kötü oluyor? Sizinle gelip tartışılmıyor hazırlayanlar” şeklinde konuştu.

MUHTARDAN PAZAR YERİ VE DURAK TALEBİ

Seymen Muhtarı Bahattin Gença pazar yeri ve minibüs durakları istedi.  

ESEN: HEM İLÇE BELEDİYESİNİN AÇIKLARINI KAPATACAĞIZ HEM DE GELMEYEN HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ

Toplantının kapanışında söz alan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Fide desteği, halk süt projesi artarak devam edecek. İBB süt alımını Silivri ve Çatalca'dan yapıyor. İBB'nin salgın döneminde ciddi sosyal destek hizmetleri oldu. Hayvan pazarı ve mezbaha taleplerini biliyoruz. Çatalca Kestanelik'te modern bir mezbahane hayata geçiyor. Değirmenköy'deki eski mezbahanenin yeniden faaliyete geçirilmesi sürecini takip ediyoruz. Yapılaşma için 20 bin metre şartının düşürülmesi ile ilgili takiplerimiz de sürüyor.

Bu ziyaretlerimiz ne ilk, ne de son… Bahane üretip görevden kaçmıyoruz Belediye Başkanı daha bir kere bile halk toplantısı yapmadı, gitmediği bölgeler var. Hem ilçe belediyesinin açıklarını kapatacağız hem de gelmeyen hizmetleri getireceğiz.

30 Ağustos engellenemez dedik ve tüm köylerimizde eş zamanlı etkinlikler düzenledik” açıklamalarını yaptı.