Seymen'de Lale hasadı yapıldı

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Seymen Üretim Pazarlama Kooperatifinin ortaklaşa hazırlamış olduğu 'Dış Mekan Süs Bitkileri Hasat Şenliği' geçtiğimiz gün Seymen mahallesinde gerçekleştirilirdi.

Seymen'de Lale hasadı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seymen Mahallesi meydanında düzenlenen ‘Dış Mekan Süs Bitkileri Hasat Şenliği’ne Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Mesut Gürsu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif Koryürek, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Banka yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan etkinlikte ilk olarak Seymen Mahallesi Muhtarı Sıtkı Akıncı bir konuşma gerçekleştirdi. Akıncı; "Bugün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Silivri Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin sevkiyat töreni için toplanmış bulunmaktayız. İnşallah bu etkinlik geleneksel hale gelir. Ben ilçemiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

“GÖNÜL İSTER Kİ DAHA FAZLA KİŞİ OLSUN”
Silivri ve Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Necmettin Eren de yaptığı konuşmada “Hasat şenliğimize gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Köyümüzde bu çiçekleri üreten sadece 15 kişi var. Gönül ister ki daha fazla kişi olsun, hiç yoktan başladık, ama ileriki senelerde bu sayının artacağına inanıyorum. Bu proje sosyal sorumluluk altında başlatılan bir projedir. Çiçek ve lale ekimine başlamış bulunuyoruz.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bizim ürünlerimizden alması bizlerde büyük cesaret duygusu oluşturdu. Pazarımızı genişleten Büyükşehir’e ve Silivri Belediyesi’ne bütün köy halkı adına belediye başkanıma teşekkür ediyorum “dedi.
“20 MİLYON TL TARIMSAL DESTEKLEME YAPTIK”
Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne görevli Ziraat Mühendisi Eray Hayta da yaptığı konuşmada “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Dış Mekan Süs Bitkileri etkinliği çiçekçiliğin ve süs bitkileri yetiştiriciliğinin tanıtılması açısından önem arz etmektedir. 421.000 alanda tarımsal faaliyet yapıyoruz. Bakanlığımız geçen yıl Silivrili çiftçilere 20 milyon TL tarımsal destekleme yaparak her zaman çiftçinin yanında olduğunu göstermiş, üretime devlet eliyle katkı sağlamaya, aynı zamanda da çiftçilerimizi üretime teşvik etmeye devam etmiştir ”dedi.
Dış Mekan Süs Bitkileri Hasat Şenliği’nde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da yaptığı konuşmada Silivri köy ve mahallelerinde Tarım yapılan destek ve çalışmalarını belirten bir konuşma yaptı.
 
“EL BİRLİĞİYLE BU İŞİ BUGÜNKÜ NOKTASINDAN DAHA İYİ YERLERE TAŞIYALIM”
Şenliğin son konuşmasını Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar yaptı. Bekarlar konuşmasında “Umuyorum ki hasat gününün ilkini yapan Seymen Mahallesi ve Silivri ve Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İstanbul’da marka haline gelir. Bu da önce üretici sayısının sonra üretim alanlarının artırılmasını zorunlu kılıyor. Bu işe herkesin sahip çıkacağını umuyor ve bekliyorum. Bu konuda devletimize ve kurumlarımıza düşen ne görev varsa biz arkadaşlarımızla birlikte hazırız. Silivri’nin sahip olduğu birçok ayrıcalıklı güzellik var. Bunu taçlandırmanın yolu da Silivri’nin birliğinden geçiyor. Silivri’yi hiçbir ayrıma tabi tutmadan, bir olarak görürsek ve herkes Silivri için mücadele ederse, ben eminim, ilçemizi hep beraber bugünkünden daha iyi noktalara taşıma fırsatını buluruz. Ziraat Odası Başkanımdan özellikle rica ediyorum çünkü kendisi de bu bölgenin en önemli çiftçilerinden birisi, gelin hep birlikte buğday, arpa, kanoladan ilçemizi kurtaralım, getirisi çok daha yüksek ürünlere yönelelim. İşte çiçekçilik bunun örneklerinden birisi; pazar problemi yok, alım garantili müşteriler hazır. El birliğiyle bu işi bugünkü noktasından daha iyi yerlere taşıyalım"
Yapılan konuşmalardan sonra Aslıtolia Halk Dansları Topluluğu bir gösteri gerçekleştirdi. Üreticilere teşekkür belgesi ve kitap hediye edilmesinin ardından ilçe Müftüsü İdris Çatmakaş bereket duası okudu.Son olarak Hasadı yapılarak kasalar yüklenen süs bitkileri kamyonlara yüklendi.