Aksu 'Irkçılık Yapmasınlar'

Silivri Mimarsinanspor Kulüp Başkanı Mehmet Şirin Aksudan olay açıklamalar. Aksu, uzun süren sessizliğini bozarak zehir zemberek açıklamalar yaptı. Silivri Belediyesine yüklenen Aksu, hizmette kulüplere karşı çifte standart uygulandığını iddia etti.

Aksu 'Irkçılık Yapmasınlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“BİZ ZORU SEVERİZ”

SORU: Yeni sezonun başlamasına az bir süre kaldı. İlk haftayı bay geçtiğiniz için dinleneceksiniz. Lig öncesi takım olarak hazır olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

MEHMET ŞİRİN AKSU: Çalışmamızı en iyi şekilde yapıyoruz. Ona rağmen kondisyon açısından sıkıntılarımız olduğunu söyleyebilirim. Sizler de bildiğiniz gibi grubumuz gerçekten köklü takımlardan oluşmakta. İşimiz biraz zor ama biz zoru severiz. İnşallah bu zor takımlar içinde başarılı olmaya çalışacağız. Tabi ki her zaman olduğu gibi sportif başarı bizim için ikinci plandadır. Dostluk, saygı, sevgi içinde iyi bir lig geçiririz inşallah. Rakiplerimize de başarılar dileriz. Dostluklar bizim için her zaman skor ve sonuçların önünde gelmektedir.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN HİÇBİR HİZMET ALAMIYORUZ”

SORU: Ekonomik anlamda her yıl şartların daha da zorlaştığına tanık oluyoruz. Bir çok kulüp bu nedenle lige katılamama tehlikesiyle karşı karşıya. Sizde durum nedir? Lige katılıyorsunuz ama hangi şartlar altında lige girdiğinizi bizimle paylaşır mısınız?

MEHMET ŞİRİN AKSU: Özellikle senin şahsına çok teşekkür ediyorum. Hiçbir kulübe karşı ayrımcılık yapmadan tüm kulüplere aynı mesafede ilgi ve alaka gösterdiğin için şahsına teşekkür ediyoruz. Tabi ki ben desem ki ayrımcılık yapılıyor o da yanlış olur. Aslında doğrudur. Çünkü Silivri’de akrabalık ve yandaş ilişkileri maalesef  çok farklı boyutlara gelmiştir. Şu anda biz Silivri Belediyesi’nden hiçbir hizmet alamıyoruz. Tek aldığımız hizmet maçlara giderken verilen araç. Silivri Belediyesi makamı her mahallenin, her sokağın vergisini alıyorsa eğer herkese eşit mesafede hizmet etme zorunluluğu vardır. Ama maalesef seçim öncesi birlik, beraberlik, hizmet aşkına yola çıkıldığı söyleniyor ama uygulamaya ve hizmete geldiği zaman maalesef kendimizi dışlanmış hissediyoruz. Maalesef kulübümüze karşı ambargo uygulanmaktadır.

 “BİZİ BAŞKA BELEDİYELERE BAĞLASINLAR”

SORU: Bunun için örnek verebilir misiniz?

MEHMET ŞİRİN AKSU: Şu anda mevcut tesisimizin elektrik, suyu doğalgazı aboneliği Mimarsinan kulübü adına biz ödüyoruz. Ama gelelim Ortaköyspor kulübünün kullandığı Silivri Ortaköy Stadı’nın suyu, doğalgazı Silivri Belediyesi tarafından ödenmektedir. Ve bir de çalışan bir elemanın ücreti Belediye tarafından ödenmektedir. Yanısıra Gazitepe Sahası su, elektrik ve doğalgazı kim tarafından ödenmektedir? Selimpaşa Stadı’na yine su, elektrik ve doğalgaz parası kim tarafından ödenmektedir? 3-5 kulübün yandaşlığı adına belediyenin her imkanı sınırsızca kullanılmaktadır. Ama bize gelince maalesef belediye başkanının kullandığı cümle ‘Parası olmayan kulübü kapatsın, gitsin. Ama söyleme gelince belli platformda ‘Her evde bir genç spor yapsın’ söylemine kullanmaktadır. Mevcut Silivri Belediyesi’ne ait olan düğün salonları vardır. Hangi mahallede bulunuyorsa o mahallenin spor kulübüne verilmiştir. Maalesef bizim soyunma odalarımın altında yapılan sosyal tesis bize söz verilerek yapıldı. 2 senedir atıl durumda. Bilinçli olarak bir spor kulübü olarak faydalanmayalım diye teslim edilmemektedir. Akabinde iki sene önce bizim için yapılacağı söylenen düğün salonu bitmek üzereyken Ortaköy’ün  düğün salonu daha başlamamıştı. Maalesef bu yaz bitirilip Ortaköyspor’a tahsis ediliyor ama maalesef bizim ki bilinçli, kasıtlı bir şekilde ne hikmetse hizmete geçmiyor. Sahipsiz bir şekilde resimler de bende mevcuttur ki tahrip ediliyor, kırılıyor, dökülüyor. Bizim bunu acilen kullanmamız gerekiyor. Hatta geçen sizin de bildiğiniz gibi Alibeyspor kulübü dert yanarak kulüpler birliğini ayrılacağını ifade ediyor. Sebebi de idman sahası bulamıyorum. Buyursun Silivri Belediyesi diğer tesislerin doğalgaz, suyunu, elektriğini ödediği gibi bizim tesisin de elektrik, su, doğalgazını ödesin idman yapamayan kulüplere de burada tesislerimizden yararlandıralım. Biz sonuçta Silivri ilçesinde, Silivri Belediyesine bağlı bir mahalleyiz. Bize karşı ırkçılık yapacaklarsa bizi başka belediyelere bağlasınlar. Biz oralarda hizmet alalım. Eğer sesimizi çıkarmıyorsak saygımızdandır. Hiç kimseden korktuğumuzdan değildir. Herkes yaptıklarını ve yapacaklarını iyi bilsinler. Eğer bizim hizmet hakkımız varsa talep ediyoruz.

İstanbulamator.com/İskender Kordu