Bize her yer KASABA! 0-1

Silivrispor, Spor Toto 3. Lig 11. hafta karşılaşmasında Yeşil Bursa deplasmanına konuk oldu. Minareli Çavuş Spor Tesisleri'nde oynanan maçta neredeyse maçın yarısını 10 kişi oynayan Silivrispor 90 dakika sonunda gülen taraf oldu.

Bize her yer KASABA! 0-1
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor, ligin 11. haftasında Yeşil Bursa deplasmanına konuk oldu. Maçtan 1-0 galip ayrılan Silivrispor böylece puanını da 22’ye çıkarmış oldu. Geçtiğimiz hafta sonuçları sonrasında 2. sırada yer alan Kırıkhanspor’un bu hafta puan kaybı yaşaması sonrasında Silivrispor, Yeşil Bursa karşısında aldığı 3 puan sonrasında ligde 2. sıraya yükseldi. Lider Bodrumspor da bu hafta puan kaybı yaşarken, Silivrispor ile arasındaki puan farkı 1 puana kadar indi.
Yeşil Bursa karşısında maça iyi başlayan Silivrispor, ilk dakikalardaki baskısı sonucu rakip alanın ortasından serbest vuruş kazandı. 7. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen kaptan Yunus Yaşar, topu rakip ceza alanına gönderdi. Ceza alanı içindeki karambolde topla buluşan Fuat Yaman’ın şutu az farkla üstten auta gitti.
21. dakikada oyuncumuz Vahit Yaşar’ın yapmış olduğu müdahale sonrası hakem serbest vuruş kararı verdi. Yeşil Bursalı Tugay’ın kullandığı vuruş sonrası top direğe de çarparak oyun alanının dışına çıktı. Topa müdahale etmek isterken kalecimiz Cihan Topaloğlu kısa süreli sakatlık yaşadı.
25. dakikada Vahit ile kullanılan köşe vuruşu sonrasında yaşanan karambolde top dönüp dolaşıp tekrar ceza alanı köşesinde Vahit’e geldi. Vahit topla birlikte çizgiye inip içeriye kesti. Topa son dokunan isim İsmail Düzgün olurken, top da ağlarla buluştu ve böylece Silivrispor deplasmanda 1-0’lık üstünlüğü ele geçiriyor.
31. dakikada Silivrispor’da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleştirildi. Oğuz Yavuz, yaşadığı sakatlık sonucunda yerini Murat Akçay’a bıraktı. Değişiklik sonrası Yeşil Bursa köşe vuruşunda kalemizde tehlike yaratırken, top az farkla dışarı çıktı.
42. dakikada Yunus Yaşar, gördüğü ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Silivrispor kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda…
Maçın ikinci yarısında 10 kişi kalan takımımız kendi yarı alanında Yeşil Bursa ataklarını savuştururken, kontra ataklarla da tehlike yaratmaya çalıştı. 84. dakikada Fuat’ın girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldığı pozisyonda Yeşil Bursa’dan Semih itirazları sonucunda kırmızı kart gördü. Böylece her iki takımda kalan dakikalarda 10 kişi mücadele etti. Ancak her iki takım adına da önemli bir atak olmazken maç da ilk yarıda İsmail’in attığı gol sonrası 1-0’lık Silivrispor üstünlüğü ile sona erdi.
 
Kasaba yine yalnız bırakmadı
Silivrispor’un taraftar grubu Kasaba, her maçta olduğu gibi Yeşil Bursa deplasmanında da takımını yalnız bırakmadı. Maç boyunca bir an olsun susmayan Kasaba, Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nde adeta deplasman havasını da dağıtmış oldu.
 
Silivrispor, Yeşil Bursa deplasmanında şu 11 ile sahaya çıktı:
Cihan Topaloğlu, Güray Kula, Oğuz Yavuz(31. dakika Murat Akçay), Vahit Yaşar, İbrahim Fatih Dilek, Yunus Yaşar (42. dakika kırmızı kart), Güney Polat, Fuat Yaman, Fahri Eren Pamuk(68. dakika Bülent Demir), İsmail Düzgün, Adem Çalık (81. dakika Sercan Karagöz)

Eyüp Can BALABAN