Dardanelspor'a 3'lü tarife

Spor Toto 3. Lig 2. Grup müsabakasında Silivrispor sahasında Dardanelspor'u konuk etti. Stat içerisinde seyircisiz oynanan maçı yaklaşık 500 taraftar stat dışından takip etti. Silivrispor'da Adem Çalık ve İbrahim Fatih Dilek (2) takımı 3-0'lık galibiyete taşıyan isimler oldu.

Dardanelspor'a 3'lü tarife
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto 3. Lig 2. Grup 10. Hafta mücadelesinde Silivrispor ile Dardanelspor karşı karşıya geldi. Silivri Stadı’nda oynanan müsabaka, geçtiğimiz haftalarda oynanan Manisa Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında çıkan olaylar sonrası PFDK tarafından verilen ceza neticesinde seyircisiz oynandı.
Stat içerisine seyirci alınmamasına rağmen stat çevresinde özellikle taraftarlar arasında “Beleş Tepe” olarak bilinen yerde yaklaşık 500 kişilik taraftar grubu maçta Silivrispor’a destek verdi. Özellikle Kasaba Taraftar Grubu 90 dakika boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımı ateşledi.
 
90 dakika boyunca Silivrispor top oynadı
Maça hızlı başlayan Silivrispor, maçın ilk dakikalarında bulduğu golle birlikte müthiş bir hava yakaladı. Adeta rakibine sahada adım atacak yer bırakmayan Silivrispor, maçın sonunda da gülen taraf oldu.
Maçın henüz 7. dakikasında hücum yönüne göre sol taraftan köşe atışı kullanan Silivrispor’da topun başına kaptan Yunus Yaşar geçti. Yunus’un ceza sahası içerisine kestiği enfes ortaya iyi yükselen Adem Çalık Silivrispor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Golden sonra da baskısını sürdüren Silivrispor’da geliştirilen atakta 12. dakikada Fahri Eren Pamuk yine sol kanatta üst üste attığı klâs çalımlar sonrası topu ceza sahası içerisinde boşta bekleyen İbrahim Fatih Dilek ile buluşturdu. Düzgün bir vuruş sonrası topu ağlarla buluştururken, Silivrispor adına skor tabelasını da 2-0 olarak değiştirdi.
İlk yarı da bu skorla sona erdi ve ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf Silivrispor oldu. Sağlı sollu ataklarla Dardanelspor defansını bir hayli zora sokan Silivrispor 57. dakikada rakip sol beki çaresiz bırakan İsmail’in içeriye kestiği sert topa İbrahim Fatih Dilek’in düzgün vuruşu sonrasında skoru 3-0’a taşıdı.
Maçta farkı yakalayan Silivrispor baskıya ve ataklara devam ederken, 71. dakikada Dardanelspor adına Batuhan Irmak topu Silivrispor kalesinde ağlarla buluşturdu ancak yan hakemin kalkan ofsayt bayrağı sonucu top gol değeri kazanmadı.
90 dakika sonunda Silivrispor 3 puanı 3 golle hanesine yazdırmış oldu.
 
Taraftarlarla kutladılar
Maçtan sonra Silivrispor taraftarlarının olduğu bölüme gelen Silivrisporlu futbolcular, 3 puanın coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı.
Ligde 10. hafta maçları geride kalırken, Silivrispor da son zamanlar yakaladığı yükselişe bir yenisini daha eklemiş oldu. Maç başlamadan önce ligde 5. sırada yer alan Silivrispor, aldığı 3 puan sonrasında ligdeki pozisyonunu da liderin 3 puan gerisinde 3. Sıraya yükseltmiş oldu.
Cumartesi günü Yeşil Bursa deplasmanına konuk olacak Silivrispor yakaladığı bu ivmeyi devam ettirerek liderlik koltuğuna oturma şansını yakalamak istiyor.

Eyüp Can BALABAN