Duru, adaylığının sebeplerini açıkladı

Silivrispor'da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı olduğuna dair dün dilekçesini kulübe veren Akgün Duru, akşam basın mensupları ile yaptığı sohbette de adaylık sebeplerini açıkladı.

Duru, adaylığının sebeplerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor’da alınan Olağanüstü Genel Kurul kararı sonrasında başkanlık adayları da dün itibariyle dilekçelerini kulübe teslim ederek başvurularını yaptılar. Perşembe günü mevcut Başkan Ümit Kalko adaylık dilekçesini vermişti. Cuma günü itibariyle de ikinci aday olarak Akgün Duru, adaylık dilekçesini kulübe teslim etti.

“Uzlaştırıcı olmaya çalıştım”

Silivrispor Başkan Adayı Akgün Duru, dün akşam basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylık değerlendirmesini yaptı. Yazılı bir basın açıklaması dağıtan Akgün Duru, devamında sohbet havasında geçen toplantı esnasında, Silivrispor’dan hiçbir zaman kopmadığının altını çizdi. Kulübe maddi ve manevi anlamda desteğinin her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de devam ettiğini belirten Duru, Silivrispor’un bugünlere gelmemesi için de süreç içerisinde elinden geleni yaptığının altına değindi. “Öncelikle belirtmek isterim ki kulübümüz ile ilgili yaşanan bu sıkıntılı süreçte mümkün olduğu kadar uzlaştırıcı ve orta yolu bulmak için çaba sarf eden bir rol oynamaya çalıştım. Fakat maalesef çabalarım sonuçsuz kaldı.” diyen Duru, bu yönde attığı adımların karşılığını alamadığını da sözlerine ekledi.

“Borçlar uzun vadede sıkıntı yaratacak”

Silivrispor adaylık sürecinin zorluğundan bahseden Duru, “Silivrispor’un geçen yıldan az olmayan bir borç içerisinde olduğunu” vurgulayarak kişilere bağlı bu borçların uzun vadede kulübü sıkıntıya düşüreceğini savundu. Akgün Duru, yönetimindeki isimlerin dışında katılımcı bir yönetim anlayışı ile tüm Silivrililerin kulübü yöneteceğini ve öncelikli amaçlarının da kulübün öz sermayesini arttırarak kendi kendini idare eder duruma getirmek olduğunu söyledi.

“Siyaset ve tartışmayla işimiz yok”

Kulübün içerisinde bulunduğu sancılı süreçten sıyrılabilmesi için kendisinin elini taşın altına koyduğunu belirten Akgün Duru, “Listeme göz attığınız zaman siyasi hiçbir isim bulamazsınız. Benim siyaset ile işim yok. Benim tartışmayla da işim yok. Ben ve yönetim listemdeki diğer arkadaşlarım Silivrispor aşığıyız. Silivrispor zarar görmesin diye de başkanlığa adayım.” dedi.

“Kaos ortamı karşısında kayıtsız kalamazdım”

Akgün Duru’nun basın mensuplarına yapmış olduğu yazılı açıklama da şu şekilde:

Toplanma sebebimiz bir süredir hepimizin gündemi olan Silivrispor ve Silivrispor ile ilgili yaşanan gelişmeler. Bildiğiniz gibi Silivrispor kulübü 30.06.2017 tarihinde yapılmak üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Ve bu sürece gelene kadar maalesef gergin ve sancılı süreçler yaşandı. Bu süreçte yakın çevremle paylaşımlarımda "Olağanüstü Genel Kurul kararı alınırsa adayım" söyleminde bulunmuştum. Sizleri de bugün buraya bu kararımı paylaşmak için davet ettim. 30.06.2017 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da adayım arkadaşlar. Umarım Silivrispor kulübümüz için almış olduğum karar hayırlı olur.

Öncelikle belirtmek isterim ki kulübümüz ile ilgili yaşanan bu sıkıntılı süreçte mümkün olduğu kadar uzlaştırıcı ve orta yolu bulmak için çaba sarf eden bir rol oynamaya çalıştım. Fakat maalesef çabalarım sonuçsuz kaldı. Gerek camiamızdan gelen baskı ve gerekse Silivrispor’a karşı duyduğum sorumluluk gereği aday olmaya karar verdim. Şampiyonluğa rağmen bitmeyen kaos ortamı karşısında Akgün Duru olarak kayıtsız kalamazdım.

“Kişilere odaklı kulüp yaratmayacağız”

İnsanlarımız kavga istemiyor, huzur istiyor. Kulübümüzün böyle bir ortamda yoluna sağlıklı devam etmesi söz konusu olamaz. Bu süreç bize gösterdi ki Silivri halkının ve Silivrispor camiasının sportif başarının yanında uzlaşı, hoşgörü ve huzura ihtiyacı var. İşte bu huzur ortamını sağlamak, kurumlar arası iletişimlerimizi daha sağlıklı hale getirmek, halkımızın katılımı ile kişilere odaklı değil üyelerinin sahip çıkması ile varlığını sürdürebilen bir kulüp yapısı oluşturmak, her siyasi partiye eşit mesafede duran ve asla siyasetle ilişkilendirilemeyen, borcunu bitirmeyi hedefleyen bir ekonomik planlama yaparak kulüp olma özelliğimizi kazandıran tüm branşlarımıza aynı önemi veren örnek bir spor kulüp modeli oluşturmak amacıyla bu göreve talibim.

“Kulübün borçları bitmemiş sadece yer değiştirmiştir”

İşimizi kolay sanmayın arkadaşlar. İkinci lige çıkmış ve en azından bu ligde mevcudiyetini sürdürmek zorunda olan ve geçen yıldan az olmayan bir borç yapısına sahip bir kulübün yönetimine adayız. Şunu ısrarla vurgulamak istiyorum ki kulübün borçları bitmemiş sadece yer değiştirmiştir. Yani ortada güllük gülistanlık bir durum yoktur. Bizler borçlarımızı azaltıp Silivrispor'un mali yükünü hafifletmek, uzun vadede kişisel sermaye ile değil kulübün kendi gelirleri ile yönetebilecek hale getirmek ve bu suretle kulübün ekonomisinin kişilere bağımlı hale gelmesini engellemek için görev talep ediyoruz. Bu kulübün geleceği ekonomik gücü olan kişilere değil kendi gelirini elde edebilen kurumsal bir yapıya emanet edilmelidir. Ve biz bu yapıyı kurabilmek için elimizden geleni yapacağız.

Çıktığımız bu zor yolda en büyük güvencemiz, 60 yıllık geleneğimiz, kulüp camiamız ve Silivri halkımızla birlikte yönetme düşüncemizdir. Biz Silivrispor kulübünü 17 kişilik bir ekiple değil tüm camiamızla katılımcılık ilkesi ile yönetmek arzusundayız.

Bu göreve talip olan diğer arkadaşlara da başarılar diler, huzurlu bir olağanüstü genel kurul olmasını temenni ederim.