Duru: 'Ant olsun ki onların yüzünü kara çıkarmayacağız'

Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, 38 günde Silivrispor'da yapılan faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan Duru, gerek sosyal medya gerekse basın aracılığıyla önceki yönetim kurulu ile yaşanan sorunlardan sıkıldıklarını belirterek 'Bu konuları kapatmak istiyoruz. Bir tarafta kulübü şampiyon yapmış bir başkan ve yönetim kurulu, diğer taraftan gönül ile bu işe soyunmuş ben ve arkadaşlarım, hepimizin ortak paydası Silivrispor, biz kendi adımıza artık bu konuları bir daha açmamak üzere kapatıyoruz.' dedi

Duru: 'Ant olsun ki onların yüzünü kara çıkarmayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor Kulübü binasında sabah saatlerinde düzenlenen basın toplantısında, yönetime geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Akgün Duru “hepimizin bıktığı bir takım konular var. Konuşmaya bıktık, duymaya bıktık, duyurmaya bıktık fakat iki tane konuya çok kısa bir şekilde değinmek istiyoruz” diyerek yapılan çalışmaları slayt sunumu ile anlattı.

Biz kulübü borçsuz almadık

Başkan Duru açıklamalarına şöyle devam etti;
“İnsanlarda bir yanlış algı oluştu, sanki biz fırsatçı gibi, kulübün borçları bitmiş şampiyon olmuş bir kulübe talip olduk, evet kulüp şampiyon oldu, bu konuda emeği geçen herkese özellikle eski başkan ve yönetim kurulu olmak üzere belediye başkanımıza teşekkür ediyor haklarını teslim ediyoruz. Fakat şu yanlış biz kulübü borçsuz almadık, şunun iyi bilinmesini istiyoruz biz kulübü genel kurulda Sayman beyin de söylediği gibi iki milyon beş yüz doksan üç bin borçla devre aldık. Bir şey daha söylemek istiyoruz, önümüzde ki yıla ait olan yani bizim şu dönemimize gelmesi gereken dört yüz bin liralık forma sponsorluk gelirini iki yüz elli bin lira ana sponsor yüz elli bin de sportoto olmak üzere geçen sene ödemeleri için kullanıldı. Yani bu yıl almamız gereken o gelir geçen yılın harcamalarına kullanıldı. Federasyondan bu yılın harcamaları için verilen gelir geçen yılın harcamalarında kullanıldı. Bu para yanlış yerde kullanıldı demiyorum, kimse yanlış anlamasın geçen yılın harcamalarında kullanıldı. Eğer bu para da o harcamaların içerisinde kullanılmış olmasaydı. Bize bırakılmış borç iki milyonun beş yüz doksan üç binin üzerine altı yüz otuz bin lira daha eklediğimizde üç milyon iki yüz yirmi üç bin lira olacaktı. Yani biz kulübü üç milyon iki yüz yirmi üç bin lira ile almış olacaktık. Bu harcamalar yapılmıştır. Sonuçta takım şampiyon olmuştur bunlar gerekli harcamalardır. Biz kulübün borcunu son kuruşuna kadar ödeyeceğiz. Fakat burada da iki tane itirazımız oldu, mahkemeye başvurduk, karşı dava olarak da icra ile karşılaştık. Biz yönetim kurulu kararı alınmadan harcanan iki kalem borca itirazımız var.”dedi.

“Kimsenin kulüpten alacağı kalmayacaktır”

“500 bin lira şampiyonluk primi iki yüz doksan bin lira ve Yüz doksan bin lira sanatçının sunucunun geldiği eğlence gideri. Bunların karar defterinde yeri yok yönetim kurulu kararı olmadan yapılan harcamalardır. Tabi ki de bir futbol takımı şampiyon olduğunda ödüllendirilir, bunun da bir bedeli olur, bu ödenir ama bunun da bir kararı olması lazım ne kadar olacağından da kararı olması lazım, bunda da yanlış bir şey aramıyoruz fakat yönetim kurulu kararı olmadığı için buna itirazımız var. Onun dışında son kuruşuna kadar Silivrispor kulübü borcu ödenecektir kimsenin kulüpten alacağı kalmayacaktır. “

“Ümit Kalko ve yönetimine teşekkür ediyoruz”

“Bir tarafta kulübü şampiyon yapmış bir başkan ve yönetim kurulu, diğer taraftan gönül ile bu işe soyunmuş ben ve arkadaşlarım hepimizin ortak paydası Silivri Spor biz kendi adımıza artık bu konuları bir daha açmamak üzere kapatıyoruz. Emeği geçen herkesi en başta Ümit Kalko’ya ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Bizim yanımızda yerleri her zaman hazır olacaktır kendilerine de saygılar sunuyoruz. “

“Biz kulüp tarihinde görülmemiş bir destekle göreve geldik. Öncelikle bize destek veren belediye başkanımız, eski belediye başkanımız, Metin Arkadaşım, MHP ilçe Başkanı Kardeşim Zafer, Ülkü Ocakları Başkanı, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Hanım, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Başkan Yardımcılarımız Bora ve diğer başkan Yardımcılarımız. Çok önemli üyelerimiz çok yüksek katılım ve Silivrispor sevdalılarının bize vermiş olduğu bu ulvi görevi eksiksiz yerine getireceğiz.”

“Ant olsun ki onların yüzünü kara çıkarmayacağız”

“Biz ve arkadaşlarımız andımız olsun ki onların yüzünü kara çıkarmayacağız Silivrispor’u layık olduğu şekilde temsil edeceğiz ve en güzel günleri hep birlikte yaşayacağız. 38 gün olmuş göreve geleli biz 38 gün içerisinde kısa vadede bir şeyler yaptık. Benim işyerim kulüpte aynı paralelde önünden geçiyorum 6-7 defa kulübe giriyorum iş yerime uğrayamıyorum. Buraya geliyorum yetiştirmeye çalışıyorum o yüzden eski konuları kapatmak istiyorum, insanlarda emek verdi diyorum kapandı gitti. “dedi

Silivrispor’da Akgün Duru Başkanlığında bu güne kadar yapılan çalışmalar;
Göreve gelir gelmez Federasyon ve İl Spor Müdürü ile görüşmeler yaptık. Stadımızın mevcut hali ile maç oynama izni verilmiyordu. Bunun üzerine gerekli tüm çalışmalara başlandı.
Açık tribünde beton yenilemeleri yapıldı.
Tribünlerin tamamı boyandı.
Yeni koltuk takıldı
Misafir tribünü yenilendi ve koltuklar takıldı.
Kapalı tribünün tamamı Silivri Spor renkleri ile boyandı.
Yeni koltuklar takıldı
Kapalı tribünün içinde 98 kişilik VİP tribünü yapıldı, özel koltuk takıldı.
Protokol tribünü kendi içinde büyütülerek, komple yenilendi. Koltuklar değiştirilerek,60 kişilik olan kapasite 90 kişiye çıkarıldı.
Stadyumun içi ve dışı tamamen boyandı.
Stat girişi duvarı boyanarak ve görsel çalışmaları uygulandı.
Giriş tacı imalat aşamasında olup, en yakın zamanda takılacaktır.
Stat tribünler girişlerine turnikeler takılmak üzere sipariş verildi.
Stadımızın soyunma odaları yenilendi. Duşlar ve sağlık odaları başta olmak üzere tüm birimler yenilendi.
Sporcularımızın kaldığı lojman binası boyandı ve görsellerle kaplandı.
Lojman binasına futbolcular için kütüphane yapıldı.
Lojman binasında yardımcı antrenörler için üç adet oda yapıldı.
Her futbolcunun odasına televizyon ve buzdolabı alındı.
Lojmana klimalar takıldı.
Mutfak dolapları yenilendi ve yeni malzemeler alındı.
Futbolcuların yatakları yenilendi.
 

-İdari binamızda yeni düzenlemelere başlandı.
-Otopark ve otogarda gelirleri arttırıcı düzenlemeler yapıldı.
- Yeni üyelik başvurularına başlandı. Yoğun bir katılımla devam etmektedir.
-Otobüsümüz Silivri Spora yakışır güzellikte görsellerle kaplanarak kullanılmaya başlandı.
-Taraftarlarımız için lisanlı ürünlerimiz sipariş edildi.
- Ürünlerimizin satışı için gezici karavan alındı. Görsel çalışmalarına başlandı.
-Yeni sezonla ilgili transfer komitesi oluşturularak hocamızın raporları doğrultusunda futbolcu transferlerimizi yaptık.
-İlk etap kampını tamamladık, 2. Etap kampı afyonda çalışmalarına devam etmektedir.
-20 Ağustos 2017’de sezon açılışımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
- Gerekli izinler alındıktan sonra 27 Ağustos 2017 Pazar günü ilk maçımızda taraftarlarımızla buluşmak istiyoruz.
Bizler; Yönetim Kurulu olarak, örnek bir spor kulübü modeli oluşturmak amacıyla belediyemizin ve halkımızın da desteği ile var gücümüzde çalışıyoruz.
60 yıllık tarihimizde görülmemiş bir destekle bizleri bu göreve getiren genel kurul üyelerimize andımız olsun ki…! Sizlere layık olacağız.
Sayın Silivri İlçe Kaymakamımıza ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
Merhum, İlçe Emniyet Müdürümüz Hakan Çalışkan’ı rahmetle anıyor, geçmişte yaptığı katkılara Allah razı olsun diyoruz. Yeni İlçe Emniyet Müdürümüz Taner Ertürk’e hoş geldiniz diyor, görevinizde başarılar diliyoruz.
İlçe Spor Müdürümüze Stat Çalışmaları esnasında, sağlamış olduğu kolaylıklar ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüze, Silivri stadında gerekli tadilat anlaşmalarına izin vermelerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonuna2. Lig maçlarımızı Silivri Stadında oynamaya izin vereceklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Ve herkesin bilmesini isteriz ki.
Silivri Stadı’nın tadilat maliyetini karşılayan Silivri Belediyesi’dir.
Kendilerine kulübümüz olarak teşekkür ederken, diğer tüm kurum ve kuruluşların verecekleri desteklere açık olduğumuzu belirtmek isteriz.