Işıklar 'Çocuklarımıza Yarışmayı Ama Dost Kalabilmeyi Öğreteceğiz'

Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları bu yıl da yüzlerce öğrenciye 11 ayrı branşta ücretsiz eğitimler verecek.

Işıklar 'Çocuklarımıza Yarışmayı Ama Dost Kalabilmeyi Öğreteceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi ile Silivri İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği Yaz Spor Okulları’nın açılışı gerçekleştirildi. Sahil Nazım Hikmet Heykeli önünde toplanan öğrenciler, ilçe protokol üyeleri ve aileleriyle birlikte Atatürk Anıtı’na yürüdü. Kortej yürüyüşüne Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Yönetimi, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, ilçe spor kulübü başkanları katıldı. Yaz Spor Okullarında 5- 15 yaş arası öğrenciler Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Badminton, Okçuluk, Jimnastik, Satranç, Taekwando, Karate ve engellilere yönelik Özel Sporlarda ücretsiz eğitimler görecek. Eğitimler Silivri merkez, Selimpaşa, Değirmenköy ve cezaevi bölgesi olmak üzere dört ayrı merkezde gerçekleşecek.
 
BABUŞÇU: “SPOR DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR”
 
Silivri İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu: “Spor; dostluk ve kardeşliktir. Yoğun programından dolayı katılamayan Kaymakamımızın selamlarını iletiyorum. Biliyorsunuz çocuklar önümüzde bir olimpiyat var. Bu yaz spor okulları geleceğin sporcularını yetiştirmek amacıyla tüm Türkiye’de yapılıyor. Biz Silivri’de belediyemiz ile beraber olarak bu faaliyeti düzenliyoruz. Umarım geleceğimiz için, spor için, milli sporcular için amacına ve başarıya ulaşır. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
 
IŞIKLAR: “TOPLUMUMUZ KÜLTÜR, SANAT VE SPORLA ZENGİNLEŞECEK”
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz yaz spor okullarının başladığı gün. Bunu her yıl ısrarla yaparak ve çeşitlendirerek, nicelik o gün ki şartlara göre değişebilir ama nitelikli hale getirerek kalıcılığını arttırmak için uğraşmamız gerektiğini düşünüyorum. İlçe Spor Müdürümüzün katkısını, desteğini, içerisinde beraber görev alma anlayışını şükran ile karşılıyorum. Kaymakamımıza ve diğer tüm kurumlarımızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Aslında hepimizin hedefi, kıblesi, Kâbe’si sizlersiniz, çocuklarımız. Kültürle, sanatla, sporla, eğitimle zenginleşecek toplumumuz. Sıkıntılı güler geçiriyoruz. Her gün birçok olaya şahit oluyoruz. Bunlardan ancak daha güçlü, daha sağlıklı bir nesil, daha iyi düşünen, barışı seven, huzuru, refahı paylaşan, dayanışma içerisinde ele ele verebilen bir geleceği beraber planlayabilecek gençliği hazırlarsak üstesinden gelebiliriz. Bir insan bombayı çekip kendini öldürebilecek hale nasıl gelebilir? İşte böyle gelir! Bir forma giyseydi çocuk zamanında, bir enstrüman çalsaydı veya bir koro da, tiyatro da oyuncu olsaydı, sporcu olsaydı sahada onu yapamazdı.  Çünkü beraber yaşamayı, dayanışmayı görecekti. İşte o bataklığın içinden çıkmanın tek çaresi, ilacı daha çok meydanlara çıkmak, daha çok beraberlik içinde olmak, daha çok birlikte olmaktır!
 
“MEYDANLARI DOLDURARAK MESAJ VERECEĞİZ ! ”
 
Sokaklara çıkmak için insanlar korkutuluyor! Festivallerimizi, etkinliklerimizi korkmadan özgürce bu meydanlarda yapacağız. Elini kolunu sallayarak dolaşacak Silivri’nin ve Türkiye’nin her yerinde insan sevgisi. Bunun hiçbir siyasi yanı yok. Böyle zamanlarda Mevlana’nın dediği gibi kusuru örtmekte gece gibi olacağız, seven göz kusur görmez birbirimizi severek bu sıkıntıları aşacağız. Çocuklarımızın geleceğinin önemi buradan geliyor. Sadece örgün eğitim yeterli değil, yaygın eğitimi sokaktaki eğitimi de birlikte planlayacağız. Sporun kültürün, sanatın, koroların birçok etkinliği amacı da kimyası da bu. Onların bir türlü hazmedemediği bu, özellikle kız çocuklarımızı daha çok önemsiyorum. Onları ayrıştırmak, bir geleneği vahabi kültürü, din kültürü gibi sayıp ötekileştirmeye çalışmanın da panzehiri bu! Allah hiç birini ayırmamış, beraber yaratmış hepsini birlikte götürecek. Hepsi birlikte huzur ve sevgi içinde sporu yapacaklar, bizim istediğimiz bu. Zor günlerde meydanları doldurarak kalabalıklar ile sizden korkmuyoruz mesajı vereceğiz!

“ÇOCUKLARIMIZ BİR ARADA SPOR YAPMAYI, BERABERLİĞİ ÖĞRENECEK”
 
İki yerde bomba patlatarak, insanlarımızın canına kastederek bizi bu gelecek idealimizden, kararlı duruşumuzdan alı koyamayacaklar. Çocuklara baktığımda bu sevgiyi, sporun amacının bu olduğunu görüyorum. Bizim hocalarımıza çocuklarını emanet eden anne babaları kutluyorum. Burada 2 ay sürecek 11 ayrı branşta çocukların hem zekasını, hem fizik yapısını beraber geliştirecek ama en önemlisi bir arada, beraber olmayı yarışma içerisinde dayanışmayı, birlikte spor yaptığında skorun sayıların önemi olmadığını, çocuklarımıza yarışmayı ama dost kalabilmeyi öğreteceğiz. Yaygın eğitimi, çocuklarımızın bilinçli bir vatandaş olacağı en önemli etkinliklerden biri olarak görüyorum. Çocuklar, burada aldığınız eğitimin hayatınız boyunca unutamayacağınız günler olmasını temenni ediyorum.” Yaz Spor Okulları açılışında tüm öğrencilere yaş gruplarına göre forma ve tatil kitabı hediye edildi.