Özel Sporcular Şampiyonluk getirdi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Down Sendromlular Yüzme Oyunları Şampiyonası Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan açılış töreni ile birlikte başladı.

Özel Sporcular Şampiyonluk getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Down Sendromlular Yüzme Oyunları'na 11 ilden toplam 17 takım, 12'si bayan ve 18'i erkek olmak üzere 30 sporcu katılırken, 50-100 metrede sırt ve serbest yüzme yarışlarının yapıldığı şampiyonada down sendromlu sporcuların oldukça azimli oldukları görüldü. 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihimizde ilk defa bu anlamda çok özel bir organizasyon yapıyoruz. Bu nedenle bunun heyecanını içerisindeyiz. 81 ilde toplam 5 bin sporcuya sahip bir federasyonuz. Çocuklarımız sporla hayat buluyorlar bir araya geldiklerinde çok iyi vakit geçiriyorlar ve hayatları değişiyor" dedi. 

Şampiyonada Esen İbak Yüzme kulübü  öğrencilerinden Volkan Yavuzaslan 20 yaş üzeri erkekler 50 metre yüzme Şampiyonasında Türkiye 1.si ,genel klasmanda 50 metre de 1.09 saniye ile Türkiye 2.si oldu.