Şehitler Anısına Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Silivrili şehitler anısına taekwondo turnuvası düzenlendi. Müsabakalarda farklı kuşaklarda 380 sporcu kıyasıya rekabet etti.

Şehitler Anısına Taekwondo Turnuvası Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Silivri Taekwondo Kulübü işbirliği ile “Silivri Şehitleri Anısına Taekwondo Turnuvası” düzenlendi. İBB Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılan turnuvada 380 sporcu farklı kuşaklarda kıyasıya rekabet etti. Müsabakalara Samsun, Kocaeli, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Sakarya, Düzce ve İstanbul’daki 33 kulüpten sporcu katılım gösterdi.
DAĞİSTANLI: “SPORCULARI TEŞVİK ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Programın açılış konuşmasını yapan Silivri Gençlik ve Spor Müdürü Seyithan Dağistanlı, sporculara başarılar dileyerek; “Silivri’de bu turnuvayı organize etmek için diğer tüm paydaşlarımız; kaymakamlığımız ve belediyemiz olmak üzere burada bulunan taekwondo kulübümüz ile beraber bu faaliyeti organize etmeye çalıştık. Umarım beğenmişsinizdir. İnanın bu gençlerin sağlık gösterileri, enerjileri çok yüksek. Ben hepsine başarılar diliyorum. Bu organizasyonda bizi yalnız bırakmadığınız ve teşvik ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
BAŞKAN YILMAZ: “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tüm sporculara çalışkan olmaları yönünde mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanların, ay yıldızlı al bayrak uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizin aziz hatıraları üzerine saygıyla ve şükranla eğilmek istiyorum. Silivri’miz için çok kıymetli olan şehitlerimizin yakınları buradalar. Silivrili şehitlerimiz anısına düzenlenen bu turnuvada diğer şehitlerimizin yakınlarından da misafirlerimiz var. Silivri’ye hoş geldiler. Biz Silivri’de yola çıktığımız günden beri gençlerle, çocuklarla ve özellikle onların anneleri ile hep bir aradayız. Gençliğimiz bizim bir sonraki neslimiz. Gazi’nin kurduğu Cumhuriyeti muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak gençlik için bugün bu salonlardayız. Ben de sizlerin yaşındayken 3 yıl boyunca karate sporu ile uğraştım. Aklınızdan şunu hiç çıkartmayın; gençlik deyince, Türk gençliği deyince, Gazi’nin gençliği deyince zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir gençlik olmalı. Buna talip sporcular olmalısınız ve bunu kendinize ilke edip mücadele etmelisiniz. Bu organizasyon inşallah geleneksel hale gelip 20’ncisinin de yine Silivri’mizde, yine hep beraber, bu güzel çatı altında yapılmasını temenni ediyorum.”
PARTAL: “DİĞER BRANŞLAR İÇİN DE TURNUVALAR DÜZENLEYECEĞİZ”
Silivri Kaymakamı Ali Partal, destekleri için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ve Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne teşekkür ederek; “Bugün gerçekleşen turnuvamıza beklediğimden daha fazla ilgi var. Toplamda 33 kulübümüz bugün burada bizimle beraber. Spor, bildiğiniz gibi öğrencilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin hem zihinsel gelişimine hem de fiziksel gelişimine büyük katkı sağlıyor. İlçemizdeki lisanslı sporcu sayısı İstanbul’daki ilçeler arası ikinci sırada. Hem lisanslı sporcu sayımızı arttırmaya çalışıyoruz, hem de spora teşvik ediyoruz. Yine geçen yıl ve daha önceki yıllarda özellikle ilkokullarımızdan başlayarak yetenek taraması yapıyoruz. Yetenekli sporcuları tüm sporlara katkı sağlamaya, bütün sporlara adapte etmeye çalışıyoruz. Yine çeşitli müsabakalarda çeşitli branşlarda birçok sporcumuz Türkiye dereceleri elde ettiler. Bugün taekwondo branşı, özellikle antrenörlerimiz sayesinde ilçemizde çok büyük ilgi görüyor. Bu turnuvaya fikrini ortaya atan Cem Soydaş kardeşimize ve Silivri Taekwondo Kulübü’ne teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki bu organizasyon sadece fikirle de olmuyor, bir mücadele ve dayanışmayla oluyor. Bu güzel organizasyonları bireysel hale getireceğiz ve diğer branşlar için de turnuvalar düzenleyeceğiz. Bizimle beraber olan şehit ailelerimizle beraber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı, milleti ve bayrağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Turnuvamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
ŞEHİT YAKINLARINA PLAKET VERİLDİ
33 kulübe kupa, 380 sporcuya ise madalya takdim edildi. Kaymakam Partal, Başkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve İlçe Spor Müdürü Seyithan Dağıstanlı, Silivrili şehit yakınlarına plaket takdiminde bulundu. Akşam saatlerine kadar devam eden turnuva, müsabakaların tamamlanmasının ardından sona erdi.