Silivri bir ilkle daha tanışıyor

Silivri'ye atanması ile birlikte icraatlarına başlayan yeni Gençlik Geliştirme Spor Müdürü Emrah Babuşçu önceki gün engelliler golfunu hayata geçirdi.

Silivri bir ilkle daha tanışıyor

 Hafta sonu yapılan seçmelerle birlikte hayata geçirilen proje kapsamında Silivri’de engelli gençler de artık golf sporu ile tanışıp başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Silivri ilçe gençlik Geliştirme ve Spor Müdürlüğünün ön ayak olduğu projede uzman eğitimci ve Milli takım hocalarından Adnan Salmanlı bire bir çalıştırıcı olacak. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Türkiye Özel Sporcular Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan; “Silivri ilçe spor müdürlüğü özel sporcular ve golf federasyonu ile birlikte taramalar yapılıyor. Geçtiğimiz sezon olimpiyat komitesi Paralimpik Olimpiyatlarında golfu de kapsamına aldı. Böylelikle ilçemizdeki özel sporcuların bu sporu yapmasına olanak sağlanmış oldu. İki etaplı bir proje için çalışıyoruz. Bunun ilk etabı bedensel engelliler ikinci etabında da zihinsel engelliler oluşturuyor. Taramalarımızın ardından kemik bir sporcu kadrosu oluşturup milli takım düzeyinde sporcular yetiştirip ilçemizin ismini en iyi şekilde temsil etme niyeti içindeyiz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZİN SPOR YAPABİLMESİ

Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Silivri Gençlik Geliştirme ve Spor Müdürü Emrah Babuşçu açıklamasında; “Silivri her yönden potansiyeli olan bir ilçe. Gerek bedensel gerek zihinsel gerekse de normal sağlıklı sporcu kategorisinde birçok sportif branşın aktif olarak yapıldığı bir ilçe konumunda. İlçemizde hayata geçirmeye çalıştığımız proje kapsamında milli sporcu yetiştirmek için gerekli adımları attık. Milli hocamız Adnan Salmanlı nezaretinde ilk seçmelerimizi yaptık. Şimdi okullarımızın taramasını yapıp bu spora yatkın olan gençlerimizi kazanmak istiyoruz. Bizim için öncelikli olan gençlerimizin spor yapabilmeleridir” dedi.