Silivrispor:Üç puanımız gasp edildi!

Silivrispor Yönetim Kurulu'nun Erzurum maçı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Hakaretvari, sindirmeci bir anlayış ve tehditvari tavırlarla resmen üç puanımız gasp edildi' denildi.

Silivrispor:Üç puanımız gasp edildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çarşamba günü Erzurumspor’a konuk olan Silivrispor, maçtan puansız ayrılmıştı. Oynan karşılaşmanın perde arkasını ise Silivrispor Yönetim Kurulu, yayınladıkları bir basın açıklaması ile anlattı.
Yapılan açıklama şu şekilde;
“06 Nisan 2016 Çarşamba günü Erzurum deplasmanında yaşadığımız üzücü olaylar sonrası açıklama yapma zorunluluğu hissettik. Erzurum’da oynadığımız önemli doksan dakika da, öncelikle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanına, Erzurum halkına ve maç boyu centilmence tezahüratları ile hiç susmayan Erzurumspor taraftarına teşekkür etmek istiyoruz. Fakat aynı düşüncelerimiz kulüp başkanı, yedek kulübesi için geçerli değil. Silivri’de oynadığımız ilk maça dönersek, her kulüp temsilcilerine yaptığımız ev sahipliğini Erzurumspor kafilesine de en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Ve o gün Erzurumspor’un özel misafiri işadamı Ali Ağaoğlu’nu da kısa bir süre olsa da ağırladık. Ev sahipliğimizden etkilenen Sayın Ağaoğlu, Silivrispor’un, ikinci yarı Erzurum’da oynayacağı maçın ulaşım ve konaklamasının kendisi tarafından karşılanacağını dile getirerek ev sahipliğimizin ne denli örnek ve güzel olduğunu gözler önüne sermişti. Ve Erzurum maçı kafilemizin giderleri Ali Ağaoğlu’nun talimatı ile karşılandı. Ayrıca maçtan bir gün önce Silivri’de ikamet eden bir işadamının Silivrispor kafilesini Erzurum’da çiftliğinde ağırlaması, ne kadar güzelse, Erzurum Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun orada bulunması da o kadar çirkin bir davranış. Bunu da kamuoyuna sunmak istedik çünkü çok farklı bir şekilde yansıtmak ve olayları çok farklı boyutlara çekmek isteyenler mevcut.
 
“KÜFÜRLERE MARUZ KALDIK”
Bu işin bir diğer yanı ise Erzurum camiasını güç durumda bırakan ve bizleri derinden üzen, hal ve hareketler. Maçın başlama düdüğünden – bitiş düdüğüne kadar futbolcularımız, yedek kulübemiz, Erzurum yedek kulübesinin ve sahada yer alan futbolcularının hakaretlerine ve küfürlerine maruz kaldılar. Ve devre arası işi daha ileri götürüp organize olduğu her hallerinden belli, koridorlarda aydınlatmanın kapatılması ve kapıların kilitlenmesi oluşan karanlık ortamda teknik kadromuza ve futbolcularımıza üzülerek ve üzülerek söylüyoruz ki, Erzurum Kulüp Başkanı başta olmak üzere bir kaç kendini bilmezin yumruklarla saldırmaları yine aynı anda protokolden gerginliği sezinleyen Kulüp Başkanımız İhsan Atun’u koridorlara almayarak, girişin dışarıdan olduğunu söyleyerek, yine organize bir şekilde kendini bilmez bir kaç kişi ile karşı karşıya getirilmesi.
Kulüp başkanımız İhsan Atun’a protokolden sigara paketleri ve çakmaklar atılarak, “Niye bu kadar sıkıyorsunuz, LİG’te kaldınız. Bırakın bu kadar sıkmayın, Silivri’de de aynısını yaptınız. Bu maçı öyle ya da böyle alacağız. Oranız buranız oynamasın, bu maçı vereceksiniz” diyerek hakaretvari sindirmeci bir anlayış ve tehditvari tavırlarla resmen üç puanımız gasp edildi. Temsilci – gözlemci raporlarını bilmiyoruz. Lakin vicdan sahibi her insan özellikle saha içi ve saha kenarında görevli herkes koridorlarda yaşananları görmüştür. Türkiye Futbol Federasyonu’na suç duyurusunda bulunuyoruz. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Silivrispor Yönetim Kurulu.”